Csőregefánk (Forgácsfánk)

Vidéken vagyok szüleimnél, de most sem tétlenkedtünk anyukámmal. Egy finom csőrege fánkot sütöttünk. Sokan csőröge fánknak hívják, felénk így mondják. Készítsétek el ti is 🙂

 
Hozzávalók:
  • 300 g búza finomliszt
  • 1 csipet só
  • 5 g sütőpor
  • 150 g tejföl
  • 3 tojássárgája
  • 40 g porcukor
  • 10 g vaníliás cukor
  • 20 ml sütőrum
  • 1 citrom reszelt héja
  • 50 g lágy vaj/margarin
  • bő olaj a sütéshez

Először a lisztben elkeverjük a sütőport és a sót. Ezt félretesszük, majd a többi alapanyagot egy keverő edényben jól keverjük. Ezután mehet hozzá a lisztes keverék, és egynemű tésztává dagasztjuk. Fóliába csomagolva 30 percig pihentetjük hűtőben.

Utána lisztezett felületre borítjuk, és nagyon vékonyra (2-3 mm) nyújtjuk a tésztát. Kiszaggatjuk és megformázzuk, ahogy a képen is bemutatom.

Majd bő forró olajban kisütjük mindkét oldalát. Ha készen vannak a fánkok, vaníliás porcukorban megforgatjuk őket. Nagyon finom sárgabaracklekvárral tálaljuk! Jó étvágyat kívánok hozzá!

Print Friendly, PDF & Email
Ezek a receptek is érdekelhetnek 🙂
Narancsos túrófánk

  Benéztem ma a hűtőbe, és észrevettem, hogy van egy csomag túró, ami hamarosan lejár, így úgy döntöttem, ebből most Read more

Képviselőfánk vaníliás krémmel

https://youtu.be/3UxtKEzWLl0 Anyukám régen nagyon sokszor sütött képviselőfánkot, és nagyon szerettük. Szeretem csinálni a családnak, de őszintén szólva nagyon sokszor elrontottam Read more

Diétás farsangi fánk

Mert fánkot nemcsak farsangi időszakban lehet sütni! 🙂 Tudjátok, hogy igyekszem hozni nektek a diétás recepteket. Farsangi időszakban leírtam nektek Read more

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük