A nagyobbik kisfiam, Misike, nagyon szereti a boltban kapható tejszeletet. Gondoltam egyet, és elkészítettem ma házilag is ezt a finomságot. Szerintem jól sikerült, finom lett. Készítsétek el ti is bátran videóm alapján!
Hozzávalók a piskótához:
– 6 db tojás
– 6 evőkanál kristálycukor
– 6 evőkanál durumliszt
– fél csomag sütőpor
– 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor (kb. 3 dkg)
A tojásokat kettéválasztjuk. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját is. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a kakaóporral, majd beleszitáljuk a tojásos keverékbe. 170-180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. Nagyon figyeljetek oda, mert gyorsan megéghet. Tűpróbával ellenőrizzétek, hogy készen van a tészta. Hagyjuk kihűlni a tésztát!
Hozzávalók a krémhez:
– 1 csomag vaníliás pudingpor
– 8 dkg kristálycukor
– 2,5 dl tej
– 5 dkg puha vaj
– 25 dkg mascarpone krémsajt
A vaníliás pudingport kikeverjük csomómentesre a cukorral a tejben, és sűrűre főzzük. Ha készen van jól kihűtjük! Utána robotgéppel hozzákeverjük a mascarpone sajtot és a vajat is.
A sütemény összeállítása következik. Hosszában félbe vágjuk a kész piskótát. Az egyik felére rákenjük a krémet. A másik felét egyforma darabokra vágjuk, és rátesszük a krém tetejére. A kész süteményt berakjuk pár órára a hűtőbe (akár egy éjszakára is), hogy könnyen vágható legyen a tészta. Jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek!
https://youtu.be/qzbueDJFEu8 Nagyobbik fiamról, Misikéről már írtam korábbi blogomban. Azonban Misike mellett született egy kisfiam múlt nyáron, Marci, aki most múlt Read more
https://youtu.be/tuPZsWw2Kmw Egyik kedves Mártus házi konyhája Facebook csoport tagom megkért, dobjak már fel a blogra valami gyors receptet, amit hétvégén el Read more