Én személy szerint nagyon szeretem az olyan recepteket, amikor nem kell sütkérezni, és úgy is nagyon finom sütit lehet kreálni. Ma összedobtam egy gyors epres sajttortát. Próbáljátok ki ti is 🙂
Hozzávalók: (egy 24 cm-es tortaformához)
Tésztához:
– 20 dkg darált keksz
– 15 dkg olvasztott margarin
Krémhez:
– 2 dl 30%-os habtejszín (legyen jó hideg)
– 10 g expressz zselatin por
– 4 dkg kristálycukor
– 25 dkg mascarpone
– fél citrom leve
– 10-12 dkg (3-4 evőkanál) eperdzsem – nekem még marad eperszósz, amikor a tejes pitét csináltam
Tetejére:
– 20 dkg fagyasztott eper
– 1 evőkanál cukor
– 10 g expressz zselatin
Először a darált kekszet jól összekevertem az olvasztott margarinnal, és a tortaforma aljába nyomkodtam. Fogtam a kezembe egy nehéz kerek poharat, és azzal leegyengettem a tortaforma aljába.
A krémhez felvertem keményre a habtejszínt. Azért fontos, hogy hideg legyen, mert így lehet igazán jó állagúra felverni. Utána hozzákeverjük a zselatin port is. Majd az összes többi hozzávaló mehet egyben hozzá. Ezt ráegyengetjük a tésztára a tortaformába. Most mehet a hűtőbe 1-2 órára.
A tetejére a fagyasztott epret feltesszük egy lábasba melegedni, amikor már kiengedett az eper, mehet hozzá 1 evőkanál cukor. Én egy krumplinyomóval átnyomkodtam az epret, hogy kijöjjön a pektintartalma, és sűrűbb legyen az állaga. Mivel fagyasztott eperrel dolgoztam, így kb. 10 perc kellett, hogy elkészüljön a dzsem. Ezt én jól összeturmixoltam. Hagytam picit kihűlni, majd hozzákevertem a zselatinport is. Ezt a keveréket rásimítottam a tortánk tetejére, és visszaraktam a hűtőbe pár órára (de akár egy egész éjszakára is mehet be). Jó étvágyat kívánok hozzá!
https://youtu.be/qzbueDJFEu8 Nagyobbik fiamról, Misikéről már írtam korábbi blogomban. Azonban Misike mellett született egy kisfiam múlt nyáron, Marci, aki most múlt Read more
https://youtu.be/tuPZsWw2Kmw Egyik kedves Mártus házi konyhája Facebook csoport tagom megkért, dobjak már fel a blogra valami gyors receptet, amit hétvégén el Read more