Mini málnás túrótorta (sütés nélkül)

Elkészítése gyors és egyszerű. Elővettem két mini kapcsos tortaformát, mert ezek után nekem 24 cm-es a legkisebb formám. Ha van otthon kb. 18 cm-es, szerintem az is tökéletes hozzá. A darált kekszet az olvasztott vajjal/margarinnal összekeverjük, és jól a tortaforma aljába nyomkodjuk. Úgy a legegyszerűbb, hogy keresünk egy poharat és azzal jól egyenletesen lenyomkodjuk. Így nem kell a kezünket se bepiszkolni.
A krémhez először is botmixerrel a málnát pürésítjük. Előveszünk egy edényt, melybe belerakjuk a túrót, hozzáadjuk a málnát, a porcukrot, a reszelt citrom héját, a vaníliás cukrot. Én ezt villával jól összetörtem, vegyítettem. Egy másik edényben a hideg habtejszínt (ez fontos ahhoz, hogy jól fel lehessen verni a habot) elkezdjük lassú fokozaton felverni, majd folyamatában hozzáadjuk a zselatin port, és addig keverjük, míg a kívánt állagot el nem éri. Ezután már csak ehhez hozzá kell keverni a málnás, túrós keveréket. Ezt a krémet rákenjünk a tortaformába rakott kekszes alapba.
Ezzel tulajdonképpen készen is van a süteményünk. Mehet ekkor a hűtőbe egy éjszakára (nálunk egy napot volt bent), így másnapra készen is van az isteni finom desszert ebéd után. Jó étvágyat kívánok hozzá!
FACEBOOK: https://www.facebook.com/martushazikonyhaja