Közeledik a húsvét, ilyenkor sokan elkészítik a répatortát. Gondoltam készítek egyet most nektek, hogy ötletet adjak azzal, én hogyan készítem el. Készítsétek el ti is húsvétra a családnak, garantált sikere lesz! 🙂
Hozzávalók (28 cm-es formában sütöttem):
Tésztához:
– 4 tojás
– 1,5 dl olaj
– 400 g rétesliszt
– 1,5 csomag sütőpor
– 1 csomag vaníliás cukor
– 300 g kristálycukor
– 350 g reszelt sárgarépa
Krémhez:
– 200 g mascarpone krémsajt
– 4 evőkanál kristálycukor
– 4 evőkanál frissen facsart narancslé
– 100 g fehér csokoládé
– 3 dl habtejszín
– 1 csomag habfixáló
– 1 csomag expressz zselatin por (20 g)
A tojások sárgáját összekeverjük a cukorral, vaníliás cukorral és az olajjal. Hozzáadjuk a reszelt sárgarépát és a sütőporral elkevert lisztet. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és hozzáadjuk a lisztes keverékhez óvatosan. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába tettem, és a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütöttem. Tűpróbával ellenőrizzétek, megsült e a torta belseje.
A krémhez a krémsajtot, a cukrot és a narancslevet kavarjuk össze. Adjuk hozzá az olvasztott fehér csokoládét. A habtejszínt kezdjük el felverni habbá, közben adjuk hozzá a habfixálót, és addig verjük, míg kemény habot nem kapunk, majd adjuk hozzá a zselatin port is. (Én azért szeretem ezt a fajta zselatin port, mert nem kell semmit melegíteni hozzá, egyszerűen csak a krémbe kell beleforgatni) Forgassuk óvatosan a krémsajtos keverékbe. Hagyjuk kihűlni a krémet (tegyük hűtőbe).
Amikor kihűlt a tészta, vágjuk ketté. Kenjük meg az alsó tésztát a krém egyharmadával, majd tegyük rá a másik lap tésztát is. A maradék krém felével vonjuk be a torta tetejét és oldalát is. A maradék krémet töltsük habzsákba, és díszítsük a tortát tetszés szerint. Marcipán figurákkal is széppé tehetjük még a torta tetejét. Jó étvágyat kívánok hozzá!
FACEBOOK: https://www.facebook.com/martushazikonyhaja
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/martus_hazi_konyhaja/
YOUTUBE: https://www.youtube.com/c/Mártusházikonyhája/