Mézes keksz

Íme egy újabb keksz recept, amit hoztam nektek. Iszonyatosan finom, tele finom fűszerekkel. Igazi karácsonyi hangulata lesz az embernek a mézeskalács fűszertől. Készítsétek el ti is! 🙂
Hozzávalók:
– 10 dkg porcukor
– 32 dkg liszt
– 15 dkg puha (nem folyós) vaj
– 80 g méz
– 2 tojás sárgája
– 1 csipet só
– 2 teáskanál vanília kivonat
– 3-4 teáskanál fahéj
– 2-3 teáskanál mézeskalács fűszer
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd éjszakára folpackba csomagolva, hűtőben pihentetjük. Másnap kivesszük a hűtőből, és körülbelül húsz percet hagyjuk szobahőmérsékleten, majd nagyon-nagyon lisztezett felületen kinyújtjuk olyan fél centi vastagra, és szaggató, vagy kekszpecsét segítségével a kívánt formájúra szaggatjuk. A szaggatót minden szaggatás előtt lisztbe mártjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsikre tesszük őket, majd 170-180 fokos sütőben körülbelül 10 perc alatt megsütjük. Aki puhára szeretné, az hagyja még néhány percig, aki kekszesebbre, az hagyja még néhány percig, de csak a széle kapjon színt, nehogy túlszárítsuk. Jó étvágyat hozzá! 🙂
FACEBOOK: https://www.facebook.com/martushazikonyhaja