Hétvégén vidéken voltam szüleimnél, ahol anyukám ellátott minden földi jóval, közte házi dióval is. Gyorsan kitaláltam, hogy csinálok belőle valami fincsi gyors sütit. Ez lett belőle! 🙂
Hozzávalók:
– 280 g búzaliszt
– 100 g darált dió
– 90 g cukor
– 1 vaníliás cukor
– 1/2 teáskanál só
– 200 g puha vaj/margarin
– 2 tojás sárgája
– porcukor a szóráshoz
Először is gyorsan ledaráltam 100 g diót. Ezt a finomra darált diót a cukorral, liszttel és a sóval egy keverőtálba tesszük és robotgéppel összekeverjük. Beledolgozzuk a vajat majd ha morzsalékos, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a tojás sárgákat is egyenként, és ezzel is kikeverjük. Összegyúrjuk labdává a tésztát és 1/2 órára hűtőbe tesszük (akár le is lehet fagyasztani).
Ezután apró kifliket formázunk belőle és sütőpapírral letakart tepsire tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük, majd melegen (de nem forrón) porcukorba forgatjuk. Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂
Print Friendly, PDF & Email
Ezek a receptek is érdekelhetnek 🙂
Házi tejes kifli

A kész tejes kifli Biztos ismeritek azt az érzést, mikor beléptek egy pékségbe, és a friss kifli illata megcsapja az Read more

Mini sajtos bagett

    Egy mozgalmas vasárnap végén elgondolkodtam, mit is kellene másnap reggelire összehozni, hiszen már fogyóban van a pékáru itthon. Read more

Teljes kiőrlésű kifli

Sokan kértétek már tőlem, hogy a tejes kifli receptemet át tudnám e alakítani kicsit egészségesebb verzióba. Ma egy kicsit kísérletezgettem, Read more

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük