Sárgakrém (főzött krém)

A minap férjem kérésére készítettem el kedvenc sütijét, a házi krémest, melynek a krémje egy főzött tojásos krém. Ugyanezt a krémet tudjátok használni képviselőfánkba, vagy akár egy szalagos fánkot is tölthettek vele, mert egy masszívabb állagú, sűrű krémet fogtok kapni. Arra figyeljetek viszont, hogy mivel ez egy tojásos-tejes krém, maximum 1-2 napig áll el a hűtőben is!!!

Hozzávalók (ez egy nagy adag, nyugodtan felezhetitek is):

  • 1 liter tej
  • 6 db tojás
  • 30 dkg kristálycukor
  • 2-3 csomag vaníliás cukor vagy egy vaníliarúd kikapart belseje
  • 3 csomag vaníliás pudingpor (ez helyettesíthető ugyanennyi mennyiségű liszttel, vagy keményítővel is)

Egy nagyobb edénybe beleöntünk 8 dl tejet, 15 dkg cukrot és a vaníliás cukrot (vagy a vaníliarúd belsejét). Külön egy edényben összekeverjük a maradék 2 dl tejet, a 6 db tojás sárgáját, és a pudingporokat (vagy a lisztet,keményítőt). Elkezdjük melegíteni az edényben a vaníliás cukros tejet. Amikor elkezd forrni a tej, akkor hozzáöntjük a pudingporos keveréket és elkezdjük lassú lángos főzni folyamatos kevergetés mellett!!! Nagyon figyeljetek, könnyen leéghet!

Ezzel egy időben, amikor elkezditek főzni a tejes krémet egy habüstbe (vagy bármilyen edénybe) rakjátok a tojások fehérjét és a maradék cukrot és kemény habbá veritek. Nagyon fontos, hogy a krém és a kemény tojáshab egyszerre legyen készen körülbelül!!!

Amikor már kemény a hab és besűrűsödött a krém, határozott mozdulattal elkezdjük a kettőt összekeverni. Először csak egy keveset keverjetek el benne, majd folyamatosan a többit is. Azért kell ilyenkor hozzákeverni a habot, mert a forró krém megfőzi a habot is, és nem kell félnetek, hogy nyers marad a tojás! Amikor vegyítettétek az egészet, készen is vagyunk!

Ha krémesbe szeretnétek töltelékként, akkor még melegen kell a kihűlt, kisült leveles tészták közé tenni, hogy így hűljön ki. Ha fánkba szeretnétek tölteni, akkor viszont hűtsétek ki a krémet előtte! Szerintem ez egy isteni finom krém! Próbáljátok ki Ti is! Jó étvágyat kívánok hozzá!

FACEBOOK: https://www.facebook.com/martushazikonyhaja

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/martus_hazi_konyhaja/

YOUTUBE: https://www.youtube.com/c/Mártusházikonyhája/

Print Friendly, PDF & Email
Ezek a receptek is érdekelhetnek 🙂
Mesés mézes francia krémes

https://youtu.be/2M-ze351GZ4 Mindig mikor hazamegyek a szüleimhez, imádok keresgélni a régi családi receptek között. Ezt a mai receptet is otthon találtam, Read more

Almás krémes

Az én drága férjem itthon van betegszabadságon, tegnap mondta nekem, úgy enne valamilyen krémest. Volt itthon jó sok alma a Read more

Vaníliasodó (alaprecept)

https://youtu.be/pEsVc4tRs3g Szeretném röviden leírni Nektek, hogyan tudtok nagyon finom vaníliasodót készíteni. Nagyon finom kiegészítője lesz aranygaluskának, vagy palacsintához például. Hozzávalók: Read more

About The Author


Mártus

Mártus vagyok, két gyönyörű kisfiú édesanyja és egy csodálatos férfi felesége. Gyerekkoromban sokat álltam nagymamáim és édesanyám mellett, tanultam tőlük a sütés-főzés fortélyait. Ma már több-kevesebb sikerrel igyekszem levenni a lábáról a családomat a főztömmel. :)

Leave a Comment