Piskótatekercs készítéséről egy segítő videó
Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem a piskóta készítése nagyon sokáig mummus volt. Egyszerűen soha nem sikerült olyannak amit, szerettem volna. Pedig olyan sokszor ott álltam anyukám mellett, és néztem, mit hogyan csinál. Az interneten is számtalan videó kering a piskóta készítéséről, de mindenki másképp csinálja. Nekem a következő recept vált be, szerintem nagyon finom recept, ezért megosztom most veletek is. 
 
UPDATE!!! Azóta készítettem a piskótatekercs készítéséről egy videót, melyet a következő linkre kattintva megnézhettek: https://youtu.be/z2ydHhzyViA
 
Piskóta hozzávalói:
 
– 6 db tojás
– 6 evőkanál kristálycukor
– 6 evőkanál búzaliszt
– fél csomag sütőpor (kb 7-8 g)
– 1 csomag vaníliás cukor
– 1 citrom reszelt héja
– 1 csipet só
 
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztom két külön tálba. A fehérjéhez teszek egy csipet sót, és robotgéppel felverem kemény habbá. (a só segít abban, hogy keményebb legyen a hab) A tojássárgájához hozzáadom a cukrokat, és ezt is habosra keverem a géppel, majd az egészet a kemény tojásfehérje habhoz keverem. A lisztbe belekeverem a sütőport, és beleszitálom az eddig keverékbe, hogy ne maradjon benne semmilyen csomó. Majd még hozzá reszelem egy citrom héját is. 
 
A sütőt előmelegítettem 180 fokra. Egy nagy méretű tepsit kibélelek sütőpapírral, és beleöntöm a piskótatésztát. Mehet be a sütőbe, és kb 15 perc alatt készen is van. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy valóban megsült e a tészta belseje is. 
 
Mivel most piskóta tekercset készítek, így egy tiszta konyharuhát benedvesítettem, és azzal együtt óvatosan feltekertem a piskótát, hogy ne törjön meg. Így hagyom kihűlni a tésztát. Addig elkészítem a tölteléket, ami nekem most egy eperkrém lesz.
 
Eperkrém hozzávalói:
– 250 g eper (ha nincs szezonja, akkor fagyasztott)
– 250 g mascarpone sajt
– 50 g porcukor
– 50 g vaj
– fél citrom leve
 
 
Elkészítése: Az epret egy turmixgépbe raktam, hozzá tettem a porcukrot és a citrom levét, és jól lepürésítettem az egészet. A mascarpone sajtot a vajjal habosra kevertem, és ebbe beleöntöttem az epres pürémet is, melyet jól elkevertem benne. Felhasználásig mehet a hűtőbe.
 
Amikor kihűlt a feltekert piskótánk, kitekerjük, és beletöltjük az eperkrémünket, majd visszatekerjük. A tetejét porcukorral meghintjük. Fogyasztásig hűtőben tároljuk a süteményünket. Jó étvágyat kívánok hozzá!
 
A képhez tartozó alt jellemző üres; epres-piskotatekercs-1024x522.jpg a fájlnév

FACEBOOK: https://www.facebook.com/martushazikonyhaja

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/martus_hazi_konyhaja/

YOUTUBE: https://www.youtube.com/c/Mártusházikonyhája/

Print Friendly, PDF & Email
Ezek a receptek is érdekelhetnek 🙂
Sütőtökös kevert süti

https://youtu.be/qzbueDJFEu8 Nagyobbik fiamról, Misikéről már írtam korábbi blogomban. Azonban Misike mellett született egy kisfiam múlt nyáron, Marci, aki most múlt Read more

Túrós muffin

https://youtu.be/tuPZsWw2Kmw Egyik kedves Mártus házi konyhája Facebook csoport tagom megkért, dobjak már fel a blogra valami gyors receptet, amit hétvégén el Read more

A kelt tészta (alaprecept)

https://youtu.be/0O2UUy7F8HA     Hozzávalók: - 2,5-3,2 dl langyos tej (a mennyiség attól függ, hogy formázhatóbb vagy lágyabb tésztát szeretnénk) - Read more

1 thought on “Eperkrémes piskótatekercs

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük