Szénhidrát-csökkentett LÁNGOS (Dia Wellness)

Ma úgy megkívántam egy kis lángost, és gondoltam szénhidrát-csökkentett verzióban összedobok egy fél adagot. Összesen 4 darab jön ki ebből az adagból. De nyugodtan le is fagyaszthattok belőle, ha nem szeretnétek egyszerre kisütni. Annyi biztos, hogy csak annyit süssetek ki frissen, amennyit meg is esztek, mert utána már megkeményedik.

1 darab lángos: 244 kcal, 8,5 g szénhidrát, 29,8 g fehérje és 6,9 g zsír

Aki kíváncsi a hagyományos verzióra, az keresse ezt a receptet: https://martushazikonyhaja.hu/2019/06/hazi-langos/

Hozzávalók:

  • 250 g Dia Wellness CH mínusz lisztkeverék
  • 30 g búzasikér
  • 8 g só
  • 210 ml langyos víz
  • 2 g Dia Wellness negyedannyi édesítő
  • 13 g friss élesztő
  • kókuszzsír a sütéshez
  • feltétnek: 12%-os tejföl, light trappista sajt

Egy keverőtálba kiméritek a lisztet, a sikért és sót, és ezt az egészet én egy picit meg szoktam melegíteni. De csak éppen langyos legyen. Jól átkeveritek, erre mehet a langyos víz, bele az édesítő és a morzsolt élesztő. 10 perc alatt jól kidagasztjuk a tésztát!!! Rugalmas, egynemű, faltól elváló tésztát kell kapnotok.

Ezután letakarva 1 órát kelesztitek a tésztát. Én 30 perc elteltével át szoktam kicsit mozgatni a tésztát, hogy újra induljanak a sikér szálak 🙂

Ha letelt az 1 óra, akkor 4 részre veszitek a tésztát, kigömbölyítitek, és újra letakarva pihenni hagyjátok 10-15 percig. Addig felmelegíthetitek a kókuszzsírt (kb. 200 fokra). Tényleg melegítsétek fel jó forróra, mert egyébként magába fogja szívni a zsiradékot.

Ezután formázzátok, húzzátok ki a lángos tésztát (ezt láthatjátok a hagyományos verziónál a videóban, hogy hogyan csinálom). Én hideg vizes kézzel szoktam kihúzni a tésztát. Ha felmelegedett a zsiradék, mehet bele a tészta. Akkor tudhatjátok, hogy elég forró a zsiradék, ha felpúposodik a közepe a tésztának. Ezt valamilyen eszközzel addig tartsátok a zsiradék alatt, míg az alja megsül, utána lehet fordítani.

Ha megsült a lángos, papírtörlőn hagyjátok picit lecsöpögni, majd még melegen ízléseteknek megfelelően tálaljátok! Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

FACEBOOK: https://www.facebook.com/martushazikonyhaja

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/martus_hazi_konyhaja/

YOUTUBE: https://www.youtube.com/c/Mártusházikonyhája/

Print Friendly, PDF & Email
Ezek a receptek is érdekelhetnek 🙂
Teljes kiőrlésű kifli

Sokan kértétek már tőlem, hogy a tejes kifli receptemet át tudnám e alakítani kicsit egészségesebb verzióba. Ma egy kicsit kísérletezgettem, Read more

Teljes kiőrlésű házikifli (kelesztés nélkül)

Nálunk a kifli is szinte mindennapos pékáru. Igyekszem alakítani kicsit a család táplálkozási szokásain és egészségessé formálni. Egy teljes kiőrlésű Read more

Teljes kiőrlésű zabpelyhes cipó

Tudjátok, hogy sokat sütök itthon pékárukat, és manapság igyekszem egészségesebb(nek mondott) változatokat csinálni. Ezt a kenyér, amit ma készítettem Limara Read more

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük