Almás-mákos kevert süti
Mai napon ránéztem a gyümölcsös kosaramra, és láttam, hogy rengeteg almám hever parlagon. Így elgondolkodtam, mit is készítsek belőle, hogy ne romoljon meg az alma. Egy egyszerű, ám nagyon gyorsan elkészíthető sütire esett a választásom, mégpedig egy almás-mákos kevert sütire. Most diétás verzióban készült, de leírom nektek, hogy hagyományos alapanyagokkal hogyan tudjátok elkészíteni!
Hozzávalók:
- 100 g Dia Wellness -50ch lisztkeverék (ez helyettesíthető hagyományos esetben 100 g finomliszttel)
- 6 g sütőpor (fél csomag)
- 1 csipet só
- 100 g darált mák
- 25 g Dia Wellness negyedannyi édesítő (ez helyettesíthető hagyományos esetben 100 g kristálycukorral)
- 2 db tojás
- 100 ml olivaolaj (étolaj is tökéletes hozzá)
- 200 ml 12 %-os tejföl (hagyományos esetben természetesen a 20 %-os tejföl is tökéletes)
- 2 db alma (meghámozva, lereszelve, kinyomkodva)
Az elkészítés roppant egyszerű!!!! 🙂 Az egészet összekeverjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük (kb. 20*25 cm-es tepsi). 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzétek, hogy átsült e a süti közepe! Jó étvágyat kívánok hozzá!
FACEBOOK: https://www.facebook.com/martushazikonyhaja