MACARON olasz módra (Alaprecept)

Egy igazán nemzetközi receptet hoztam nektek a mai napon, melyet manapság már nagyon sok magyar blogger oldalán látok nap, mint nap. Én is kedvet kaptam, azonban nagyon sokszor elkészítettem, mire igazán rájöttem a fortélyokra, mit és hogyan készítsek, hogy tökéletesek legyenek a macaron-jaim. Ezt szeretném most megosztani Veletek! Remélem így Ti is elkészítitek majd!

Youtube videó elérhetősége: https://youtu.be/JYw5TGgydPM

Hozzávalók:

  • 205 g porcukor
  • 190 g darált mandula
  • 144 g tojásfehérje (szobahőmérsékletű)
  • 190 g kristálycukor
  • 60 ml víz
  • ételfesték (gél vagy por állagú)
  • maghőmérő

Első lépésként a porcukrot és a darált mandulát átszitáljuk, hogy ne maradjanak benne darabok, szép, homogén állagot kell kapnunk.

A tojásfehérjét két részre vesszük (2*72 g). Az egyik felét hozzáadjuk a cukros mandulához. Jól összekeverjük. Ha összeállt az alap, folpack-kal letakarjuk addig míg nincs készen a cukros habunk. Erre azért van szükség, hogy ne száradjon ki.

Ezután kezdjük a cukorszirup készítését. Ehhez szükségetek lesz a maghőmérőre! A kristálycukrot összekeverjük a vízzel és egy edénybe tesszük. Elkezdjük felforralni. Ezalatt az elektromos mixerbe tesszük a maradok tojásfehérjét. Ha cukorszirupunk elérte a 110 fokot, akkor elkezdjük felverni a tojásfehérjét. Ha 118 fokra felmelegedett a cukorszirup, akkor óvatosan, kis sugárban hozzákeverjük a tojásfehérjehabhoz. Ezt utána 8-10 percig verjük, míg visszahűl a hab szobahőmérsékletűre.

Ezután a tojásfehérjehabból egy kicsit keverünk a mandulás alaphoz. Ekkor színezzük be a tésztát, ha szeretnénk. Ezután a többi tojáshabot is nagyon óvatosan addig keverjük az alaphoz, míg fátyolszerűen nem jön le a tészta a szilikon spatuláról. Ezt részletesebben a videómban bemutatom.

Ha kisültek a macaronok hagyjátok kihűlni őket

Ezután sablon segítségével macaronokat formázunk habzsákból szilikonos sütőpapírra, és hagyjuk míg annyira megszárad a macaron teteje, hogy ha hozzáérünk nem ragad rá a tészta (kb. 15-20 perc). Ezután 155 fokra előmelegített sütőben 16-17 perc alatt készre sütjük. Ezután hagyjátok teljesen kihűlni a macaronokat, majd párosítsátok őket. Lezárt dobozban sokáig eláll! Fogyasszátok egészséggel!! 🙂

Print Friendly, PDF & Email
Ezek a receptek is érdekelhetnek 🙂
Főzött gyurma

https://youtu.be/qxP_mvYQIQo Sajnos most olyan napokat élünk meg, hogy be vagyunk zárva a lakásba a koronavírus miatt. A mai napon hozok Read more

Túró rudi

https://youtu.be/foY52bZOgxk Kinek a gyermeke ne szeretné a túró rudit?? Na, azért valljuk be, hogy mi, szülők se vetjük meg ezt Read more

Tejszelet házilag

https://youtu.be/voLR3TH2yXA A nagyobbik kisfiam, Misike, nagyon szereti a boltban kapható tejszeletet. Gondoltam egyet, és elkészítettem ma házilag is ezt a Read more

About The Author


Mártus

Mártus vagyok, két gyönyörű kisfiú édesanyja és egy csodálatos férfi felesége. Gyerekkoromban sokat álltam nagymamáim és édesanyám mellett, tanultam tőlük a sütés-főzés fortélyait. Ma már több-kevesebb sikerrel igyekszem levenni a lábáról a családomat a főztömmel. :)

Leave a Comment