Mai napon egy nagyon finom krém receptet hoztam Nektek, amivel tortát is szuperül tudtok burkolni, illetve például a legutóbbi receptemben bemutatott macaron-okat is tökéletesen tudjátok tölteni.

A következő linkre kattintva videón próbálom nektek bemutatni, hogyan is kell elkészíteni ezt a finom krémet: https://youtu.be/pMx4JjVk2GE

Hozzávalók:

  • 100 ml cukormentes habtejszín (30%)
  • 300 g fehércsokoládé
  • narancshéj
  • kandírozott narancs

A habtejszínt a narancshéjjal felforraljuk, és egy szűrő segítségével ráöntjük az aprított fehércsokira, majd kevergetve hagyjuk felolvadni a csokoládét. Ha teljesen felolvadt a csoki, akkor berakjuk a hűtőbe egy kevés időre, míg visszadermed az alap. Ezután kihabosítjuk a kapott krémet.

Habzsákba téve betöltjük jelen esetben a macaron-okat, és a krém közepébe kandírozott narancshéjat teszünk. A kész macaron-okat jól lezárt dobozba tesszük, és fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Étcsokoládé esetében a fenti arányok 1:1 arányban, míg tejcsokoládé esetében 2:1 arányban változnak. Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!

Print Friendly, PDF & Email
Ezek a receptek is érdekelhetnek 🙂
Sütőtökös kevert süti

https://youtu.be/qzbueDJFEu8 Nagyobbik fiamról, Misikéről már írtam korábbi blogomban. Azonban Misike mellett született egy kisfiam múlt nyáron, Marci, aki most múlt Read more

Túrós muffin

https://youtu.be/tuPZsWw2Kmw Egyik kedves Mártus házi konyhája Facebook csoport tagom megkért, dobjak már fel a blogra valami gyors receptet, amit hétvégén el Read more

A kelt tészta (alaprecept)

https://youtu.be/0O2UUy7F8HA     Hozzávalók: - 2,5-3,2 dl langyos tej (a mennyiség attól függ, hogy formázhatóbb vagy lágyabb tésztát szeretnénk) - Read more

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük