Narancsos fehércsokoládé GANACHE krém
Mai napon egy nagyon finom krém receptet hoztam Nektek, amivel tortát is szuperül tudtok burkolni, illetve például a legutóbbi receptemben bemutatott macaron-okat is tökéletesen tudjátok tölteni.
A következő linkre kattintva videón próbálom nektek bemutatni, hogyan is kell elkészíteni ezt a finom krémet: https://youtu.be/pMx4JjVk2GE
Hozzávalók:
- 100 ml cukormentes habtejszín (30%)
- 300 g fehércsokoládé
- narancshéj
- kandírozott narancs
A habtejszínt a narancshéjjal felforraljuk, és egy szűrő segítségével ráöntjük az aprított fehércsokira, majd kevergetve hagyjuk felolvadni a csokoládét. Ha teljesen felolvadt a csoki, akkor berakjuk a hűtőbe egy kevés időre, míg visszadermed az alap. Ezután kihabosítjuk a kapott krémet.
Habzsákba téve betöltjük jelen esetben a macaron-okat, és a krém közepébe kandírozott narancshéjat teszünk. A kész macaron-okat jól lezárt dobozba tesszük, és fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Étcsokoládé esetében a fenti arányok 1:1 arányban, míg tejcsokoládé esetében 2:1 arányban változnak. Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!