Almás-fahéjas torta
Ebben a hőségben ha az ember szeretne valami finomságot csinálni a családnak, esetleg valami alkalom van, akkor ajánlom ezt az almás-fahéjas tortát, mert nem édes, viszont nagyon finom 🙂
Videó a youtube csatornámon:almás-fahéjas torta
Hozzávalók (24 cm-es tortaformához):
– 7 tojás
– 14 dkg cukor
– fél csomag sütőpor
– 1 teáskanál őrölt fahéj
– 18 dkg liszt
Első lépésként melegítsétek fel a sütőt 160-170 fokra, hogy mire elkészül a piskóta tésztája, tudjátok is betenni a sütőbe. Ha vártok vele, összeeshet a hab. Egy 24 cm-es tortaformát béleljetek ki sütőpapírral.
A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjéből kemény habot verünk a cukor felével, és külön a tojások sárgájával felhabosítjuk a másik felét a cukornak. Amikor megfelelő állagú a felvert hab, óvatosan hozzákeverjük a tojássárgájás cukrot, majd végül a sütőporral és fahéjjal elkevert lisztet is óvatosan belekeverjük. A kész piskótatésztát a sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük és az előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
Amikor elkészült, kapcsoljátok ki a sütőt, nyissátok ki a sütő ajtaját, és így hagyjátok 10 percig, majd után vegyétek ki és azonnal vegyétek ki a formából is. Így hagyjátok teljes kihűlni.
Krém:
– 2 dl 100 %-os almalé
– 2 darab alma, hámozva, reszelve
– 5 dkg cukor
– fél csomag vaníliás pudingpor
– 4 dl hideg habtejszín
– 1 csomag expressz zselatin fix
A krémhez 1 dl almalében simára keverjük a pudingport. A maradék almalevet, a reszelt almát a cukorral felforraljuk, majd besűrűsítjük a pudingos résszel. Ha kihűlt, hozzákeverjük a habbá vert tejszínt, melyhez felverés közben hozzákevertük a zselatin port is.
Torta összeállítása: a piskóta tésztát három darabba vágjuk és betöltjük az elkészült almás krémmel úgy, hogy a külsejére is jusson. Ezt betesszük pár órára a hűtőbe hogy a zselatin megdermedjen. Ezután készítünk egy egyszerű vajkrémet, melyhez 20 dkg puha vajat habosra keverünk 20 dkg porcukorral. Ezzel burkoljuk a torta külsejét. Ízlés szerint díszíthetjük! Jó étvágyat kívánok hozzá!! 🙂
Ha tetszett a receptem, csatlakozz MÁRTUS HÁZI KONYHÁJA Facebook oldalamhoz és ajánld ismerőseidnek is a blogomat! Köszönöm szépen! 🙂 Ne feledkezzetek el feliratkozni MÁRTUS HÁZI KONYHÁJA Youtube csatornámra sem 🙂