Főzött gyurma

Sajnos most olyan napokat élünk meg, hogy be vagyunk zárva a lakásba a koronavírus miatt. A mai napon hozok nektek egy főzhető gyurma receptet, amit otthon is elkészíthettek a gyerekeknek, és tudtok játszani velük, fejleszteni őket.
- kb. 15 dkg liszt
- 1,5 evőkanál olaj
- kb. 1,5 dl víz
- 1 teáskanál só
- 1 evőkanál citromsav
- ételfesték
Vegyetek elő egy edényt, amiben meg tudjátok főzni a gyurmát. Először a vizet rakjátok bele, és keverjétek el benne az ételfestéket, így megelőzhetitek azt, hogy befogja a kezeteket a festék. Ezután kezdjétek el beletenni a többi hozzávalót is, és kezdjétek el főzni. Ne ijedjetek meg, először ragacsos lesz az állaga, de minél tovább főzitek, egyre jobban össze fog állni a gyurma. Ha már nem tudjátok tovább keverni, akkor tudhatjátok, hogy már jó a gyurma.
Ezután tegyétek át egy másik edénybe és hagyjátok kihűlni. Annyiszor csináljátok ez meg, ahány színűt szeretnétek készíteni. Miután kihűlt, kicsit liszttel gyúrjátok át, és már lehet is vele játszani. Ha fóliába teszitek, vagy lezárható dobozba, akár 3-4 hétig is eláll. A citromsav miatt nem fog penészedni sem. Jó gyurmázást!!! 🙂
FACEBOOK: https://www.facebook.com/martushazikonyhaja
