Fehércsokis mézeskalács golyók

Ha maradt egy kis mézeskalácsotok, de már annyit ettetek, hogy képtelenek vagytok akár még egy darabot is leerőltetni a torkotokon, akkor készítsétek belőle ilyen finom mézeskalács golyókat! Garantáltan nem fogtok leállni vele! 🙂
Hozzávalók (14 darabhoz):
– 100 g mézeskalács
– 50 g szobahőmérsékletű vaj vagy margarin
– 30 g porcukor
– 50 g marcarpone
A bevonáshoz: 100 g fehércsokoládé és kakaópor
A mézeskalácsot aprítógépben szinte porrá zúzzuk és összekeverjük a puha vajjal, porcukorral és a marcarponéval. Kisebb diónyi golyókat formázunk belőle és hűtőbe rakjuk őket 1 órára vagy a fagyasztóba 20 percre.
Vízgőz felett felolvasztjuk a fehércsokit, és gyorsan beleforgatjuk a golyókat. Sütőpapíros tányérra rakosgatjuk őket, lecsepegtetve róluk a felesleges csokit, végül mindegyiket megszórjuk kevés kakaóporral. Jó étvágyat kívánok hozzá!