A tökéletes nokedli (alaprecept)

A tökéletes nokedli

Nokedli

 
Elhoztam most nektek az én tökéletes nokedlim alapreceptjét, hogy ti is el tudjátok készíteni. Meglátjátok majd, hogy nem nagy ördöngőség elkészíteni 🙂
 
 
Hozzávalók:
– 100 g búzaliszt
– 1 db tojás (L-es méretű)
– 60 ml víz
– 1 csipet só
 
Felteszünk egy lábasban vizet forrni, majd az összetevőket egy edénybe mérjük. Fakanállal, kívülről befelé irányított mozdulatokkal, lassan, csomósra keverjük a galuskatésztát. Ha túl kemény lenne, kis vízzel még lágyítható.
A nokedliszaggatót a lobogó, enyhén sós víz fölé tesszük, beleöntjük a nokedlitésztát, és vízszintes mozdulatokkal a forrásban lévő vízbe szaggatjuk a nokedlit.
Ha a nokedlik feljöttek a víz színére, 2-3 perc után, valószínüleg már jók is. Figyelem! Ha túlfőzzük a nokedlit, lisztes íze lesz!!
A készre főtt nokedlit folyó vízzel átmossuk, hogy ne tapadjanak össze. Lecsepegtetjük, és szervírozzuk is a nokedlit a hozzá illő étellel. Jó étvágyat kívánok hozzá!
 
Ezek a receptek is érdekelhetnek 🙂
A kelt tészta (alaprecept)

https://youtu.be/0O2UUy7F8HA     Hozzávalók: - 2,5-3,2 dl langyos tej (a mennyiség attól függ, hogy formázhatóbb vagy lágyabb tésztát szeretnénk) - Read more

Házi fehér kenyér öregtésztával (kezdőknek)

https://youtu.be/bvDXhcCWBDA     Mint tudjátok, általában itthon sütöm a pékárukat. Most megosztom veletek az én jól bevált fehér kenyér receptemet. Read more

Mákos patkó

Kisfiam tegnap mákos sütit kért, hogy csináljak, és mivel készülök készíteni az első videómat a youtube-ra, ami egy kelt tészta Read more

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük