A tökéletes nokedli (alaprecept)

Nokedli
Elhoztam most nektek az én tökéletes nokedlim alapreceptjét, hogy ti is el tudjátok készíteni. Meglátjátok majd, hogy nem nagy ördöngőség elkészíteni 🙂
Hozzávalók:
– 100 g búzaliszt
– 1 db tojás (L-es méretű)
– 60 ml víz
– 1 csipet só
Felteszünk egy lábasban vizet forrni, majd az összetevőket egy edénybe mérjük. Fakanállal, kívülről befelé irányított mozdulatokkal, lassan, csomósra keverjük a galuskatésztát. Ha túl kemény lenne, kis vízzel még lágyítható.
A nokedliszaggatót a lobogó, enyhén sós víz fölé tesszük, beleöntjük a nokedlitésztát, és vízszintes mozdulatokkal a forrásban lévő vízbe szaggatjuk a nokedlit.
Ha a nokedlik feljöttek a víz színére, 2-3 perc után, valószínüleg már jók is. Figyelem! Ha túlfőzzük a nokedlit, lisztes íze lesz!!
A készre főtt nokedlit folyó vízzel átmossuk, hogy ne tapadjanak össze. Lecsepegtetjük, és szervírozzuk is a nokedlit a hozzá illő étellel. Jó étvágyat kívánok hozzá!