Bundás alma

Maradt meg néhány almám, így gondolkoztam hogyan is használjam fel. Eszembe jutott, hogy ezer éve csináltam már bundás almát, pedig imádják a gyerekek. Így ma ez készült uzsonnára.
- 4 db alma
- fél citrom leve
- 2 tojás
- csipet só
- 5 dkg porcukor
- 20 dkg liszt + az almák forgatásához
- 1 kávéskanál sütőpor
- 2 dl tej
- 1 dl szénsavas ásványvíz
- olaj a sütéshez
- fahéj, porcukor a szóráshoz
A tojásokhoz adjuk a sót, porcukrot és elkezdjük habosra keverni. Hozzáadjuk a lisztet, melyben elkevertem a sütőport, a tejet és a vizet. Sűrű palacsintatésztát kell kapnunk. Felhasználásig hűtőbe rakjuk.
Az almákat meghámozzuk, karikákra vágjuk, kiszedjük a magját. Meglocsoljuk egy kis citromlével, mert ettől nem barnul be az alma. Az almakarikákat megforgatjuk lisztben, hogy jobban rátapadjon a palacsintatészta.
Az olajat jól felforrósítjuk, és a tésztában megforgatott almákat kisütjük benne. Aranybarnára sütjük és papírtörlőn a felesleges olajat lecsepegtetjük.
Fahéjas porcukorral megszórhatjuk tálaláskor! Jó étvágyat kívánok hozzá!
FACEBOOK: https://www.facebook.com/martushazikonyhaja