Maradt meg néhány almám, így gondolkoztam hogyan is használjam fel. Eszembe jutott, hogy ezer éve csináltam már bundás almát, pedig imádják a gyerekek. Így ma ez készült uzsonnára.

Hozzávalók:
  • 4 db alma
  • fél citrom leve
  • 2 tojás
  • csipet só
  • 5 dkg porcukor
  • 20 dkg liszt + az almák forgatásához
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 2 dl tej
  • 1 dl szénsavas ásványvíz
  • olaj a sütéshez
  • fahéj, porcukor a szóráshoz

A tojásokhoz adjuk a sót, porcukrot és elkezdjük habosra keverni. Hozzáadjuk a lisztet, melyben elkevertem a sütőport, a tejet és a vizet. Sűrű palacsintatésztát kell kapnunk. Felhasználásig hűtőbe rakjuk.

Az almákat meghámozzuk, karikákra vágjuk, kiszedjük a magját. Meglocsoljuk egy kis citromlével, mert ettől nem barnul be az alma. Az almakarikákat megforgatjuk lisztben, hogy jobban rátapadjon a palacsintatészta. 

Az olajat jól felforrósítjuk, és a tésztában megforgatott almákat kisütjük benne. Aranybarnára sütjük és papírtörlőn a felesleges olajat lecsepegtetjük. 

Fahéjas porcukorral megszórhatjuk tálaláskor! Jó étvágyat kívánok hozzá!

 
Ezek a receptek is érdekelhetnek 🙂
Sütőtökös kevert süti

https://youtu.be/qzbueDJFEu8 Nagyobbik fiamról, Misikéről már írtam korábbi blogomban. Azonban Misike mellett született egy kisfiam múlt nyáron, Marci, aki most múlt Read more

Túrós muffin

https://youtu.be/tuPZsWw2Kmw Egyik kedves Mártus házi konyhája Facebook csoport tagom megkért, dobjak már fel a blogra valami gyors receptet, amit hétvégén el Read more

Túrós-csokidarabos kuglóf

Mivel vettem a Lidl-ben a múltkor egy szilikonos kuglóf formát, gyorsan ki is kellett próbálnom. Egy gyorsan elkészíthető és nagyon Read more

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük