Karfiolpüré – a diétás köret krumplipüré helyett
Biztos sokan vannak, akik nagyon sokat készítenek a családnak krumplipürét a mindennapokban köretnek. Nagyon jó, mert 90%-ban visszaadja a krumplipüré feeling-et 🙂
Nagyon jó még, hogy a karfiolpüré tejmentesen elkészíthető, és a szénhidráttartalma is töredéke a hagyományos krumplipürének.
Hozzávalók:
– 30 dkg karfiol rózsáira szedve
– 1 dkg kókuszzsír, vagy 1 evőkanál extra szűz olivaolaj
– himalája só ízlés szerint
– víz a főzéshez (ha nincs párolóedényed)
A megmosott, rózsáira szedett karfiolt párolóedényben, vagy sós vízben puhára pároljuk, majd leszűrjük. Hozzáadjuk az olvasztott kókuszzsírt, és botmixerrel pürésítjük. Ízlés szerint adhatunk még hozzá sót, vagy egyéb fűszereket.
Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
Ha tetszett bejegyzésem, keresd meg a Facebook-on Mártus házi konyhája csoportomat, és csatlakozz, illetve ajánld ismerőseidnek is blogomat. Köszönöm szépen!
Csatlakozzatok csoportomhoz a Facebook-on Mártus házi konyhája néven! 🙂