Kakaós csiga
Ki az, akinek gyerekkorában nem volt a kedvenc reggeli péksütije a kakaós csiga?? Ugye, hogy nem nagyon van ilyen 🙂 Manapság is sok gyerkőc kedvenc reggeli édessége ez a finomság, ahogy az én kisfiaimnak is. Így most hoztam nektek ennek a receptjét, hogy ti is elkészíthessétek otthon!
Hozzávalók 12 darabhoz:
– 1 adag kelt tészta
– liszt a nyújtáshoz
– 10 dkg vaj/margarin, olvasztva, langyosra hűtve
– 10 dkg porcukor
– 3 dkg holland kakaópor
1. A kelt tésztát a kelt tészta alaprecept (https://martushazikonyhaja.hu/2019/01/a-kelt-teszta-alaprecept/) alapján elkészítjük, 3 dl tejet adunk hozzá, hogy formázható tésztát kapjunk.
2. A megkelt tésztát lisztezett deszkán 1 cm vastag téglalapra nyújtjuk, megkenjük az olvasztott vajjal/margarinnal, és megszórjuk a kakaóporral elkevert porcukorral.
3. A hosszabb oldalánál fogva szorosan feltekerjük, majd 2 cm széles korongokat vágunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól kellő távolságra, hogy sütéskor ne érjenek majd össze.
4. 15-20 percig langyos helyen kelesztjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
FACEBOOK: https://www.facebook.com/martushazikonyhaja