Drága Nagymamám specialitása volt anno ez a finomság! Mindig ezt kértük tőle – “Mama, kérlek süss egy kis túrós buktát”. Most én is elkészítettem a gyermekeimnek (bár még csak az egyik tud belőle enni)
 
Hozzávalók 16 darabhoz:
– 1 adag kelt tészta
– 25 dkg túró
– 1 tojás
– 8 dkg porcukor
– 1 csomag vaníliás cukor
– 1 kisebb citrom reszelt héja
– 2 evőkanál búzadara
– 5 dkg mazsola (elhagyható – én most nem használtam)
– liszt a nyújtáshoz
– 1 tojás a kenéshez
 
1. A kelt tésztát a kelt tészta alaprecept (https://martushazikonyhaja.hu/2019/01/a-kelt-teszta-alaprecept/) posztom alapján elkészítjük, 3 dl tejet adunk hozzá, hogy formázható tésztát kapjunk. 
2. A túrót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a búzadarát egy tálban elkeverjük a tojássárgával. Végül óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert fehérjét is. Aki szereti, adhat hozzá mazsolát.
3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán fél cm vastag négyzetre nyújtjuk, majd 4*4 darab négyzetre vágjuk. Minden négyzet közepébe teszünk egy kis tölteléket, a széleket pedig megkenjük a felvert tojással.
4. A 2-2 szemközti sarkot összecsípjuk, egymáshoz tapasztjuk, a tojástól egymáshoz ragadnak.
5. A batyuk külsejét is megkenjük tojással, majd sütőpapírral bélelt tepsiben langyos helyen 10-15 percig kelesztjük. 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük 20-25 perc alatt.
 

FACEBOOK: https://www.facebook.com/martushazikonyhaja

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/martus_hazi_konyhaja/

YOUTUBE: https://www.youtube.com/c/Mártusházikonyhája/

Print Friendly, PDF & Email
Ezek a receptek is érdekelhetnek 🙂
Házi tejes kifli

A kész tejes kifli Biztos ismeritek azt az érzést, mikor beléptek egy pékségbe, és a friss kifli illata megcsapja az Read more

Burgonyás zsemle és stangli

Nem is tudom hol kezdjem .... na ez a zsemle és stangli tényleg olyan, aminek nem lehet ellenállni!!! Igazából a Read more

Virlis leveles

Itt a hétvége!!! Végre együtt a család... Gondoltam valami igazán megúszós, gyors reggelit készítek ma, hogy minél többet tudjunk együtt Read more

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük