Túrónudli
Miután drága kisfiam 3 napja nem volt hajlandó semmit se enni a betegség miatt, gondoltam bepróbálkozom a jó öreg túrónudli receptemmel, hátha megtörik a jég. És láss csodát….evett belőle 🙂
Nem kell hozzá sok hozzávaló és gyorsan készen van.
Hozzávalók:
– 30 dkg finomliszt
– 15 dkg tehéntúró
– 1 db tojás
– 1 csipet só
– víz az összeállításhoz
– 3 dkg vaj
– 3 evőkanál zsemlemorzsa
– fahéj ízlés szerint
– 3 evőkanál cukor
A lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a villával áttört túrót, a tojást, és apránként annyi vizet adagolunk hozzá, amennyivel puha, lágy tésztát tudunk gyúrni belőle. (nekem most kb.1 dl víz kellett hozzá)
Lisztezett munkalapon kb.2 cm vastagra nyújtjuk, majd egy éles késsel csíkokat vágunk a tésztából. A csíkokat lisztes kézzel hengerré formáljuk, majd a hengereket nagyjából 3 centinként feldaraboljuk.
Egy fazékba vizet forralunk, sót és pár csepp étolajat teszünk bele. Amikor forr a víz, kifőzzük benne a nudlikat, majd leszűrjük. Akkor főttek meg, ha feljönnek a víz tetejére a nudlik. Én ilyenkor még pár percet szoktam várni. Egyébként tényleg pár perc alatt megfőnek, úgyhogy nem érdemes ott hagyni az edényt.
Egy teflon edényben felolvasztjuk a vajat, rászórjuk a zsemlemorzsát, a fahéjat és a 3-4 evőkanál cukrot. Elkeverjük, és pár percig lassú tűzön pirítjuk, de nagyon vigyázzunk, mert a morzsa gyorsan megég!!
Ebbe a zsemlemorzsás keverékbe forgatjuk meg a kész nudlikat. Tálaláskor meghintjük porcukorral, és én jelen esetben most házi baracklekvárral tálaltam.