Keress a Facebook-on!
Iratkozz fel a YouTube csatornára!
Kövess az Instagram-on!
“A főzés igazán tág teret nyújt az érzelmi árnyalatok kifejezésére.” Agatha Christie

Reform répatorta – cukormentesen

Ahogy nincs karácsony bejgli nélkül, úgy nincs húsvét répatorta nélkül sem. Ma egy reform verziót készítettem, amely cukormentesen készült, Dia Wellness alapanyagokból. Természetesen mást is használhattok hozzá, akkor is működik.

Hozzávalók (20 cm-es tortához):

  • 300 g reszelt sárgarépa
  • 200 g darált dió
  • 120 g Dia Wellness -50 ch lisztkeverék
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 db tojás
  • 1 csipet só
  • 20 g Dia Wellness negyedannyi édesítő
  • fahéj, őrölt szerecsendió (ízlés szerint)

Legelső lépésként 160 fokra melegítsétek elő a sütőt alul-felül sütési fokozaton. Ezután a tojásokat válasszátok szét. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá kell verni. A tojássárgákat az édesítővel habosítsátok ki, majd adjátok hozzá a lisztet, melyben elkevertétek korábban a sütőport és a fűszereket, aztán a reszelt sárgarépát, és a darált diót is. Keverjétek alaposan össze, míg a répa egy kis levet nem enged. Ezután a kemény tojásfehérjével lazítsátok fel a répás tésztát.

Ezután egy 20 cm-es tortaformában egyengessétek el a masszát és az előmelegített sütőben 75 perc alatt süssétek készre. Hagyjátok teljesen kihűlni!!! Ha kihűlt vágjátok el annyi darabba, amennyibe szeretnétek. Én most csak félbe vágtam.

Krémhez:

  • 500 g mascarpone krémsajt
  • 250 g zsíros, cukormentes habtejszín
  • vanília aroma
  • 15 g Dia Wellness negyedannyi édesítő (por állagban)
  • 1 csomag habfixáló

Először a mascarpone sajtot keverjétek ki az édesítővel és a vanília aromával. Ezután adjátok hozzá a tejszínt és a habfixálót, majd addig keverjétek, amíg egy sűrű krém állagot el nem értek.

Ha kész a krém nincs más dolgotok míg betöltitek a tortát. Ennek módját bemutatom nektek a videóban (ahogy én szoktam), de természetesen mindenki úgy csinálja, ahogy szeretné. Én a torta oldalára díszítésként még tettem egy kis darált diót. Majd a tetejét krémmel, és fondant-ból készített répácskákkal díszítettem. Fogyasztásig tegyétek a hűtőbe! Jó étvágyat kívánok hozzá!

FACEBOOK: https://www.facebook.com/martushazikonyhaja

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/martus_hazi_konyhaja/

YOUTUBE: https://www.youtube.com/c/Mártusházikonyhája/

Print Friendly, PDF & Email
Ezek a receptek is érdekelhetnek 🙂
Kakaós olajos piskóta (28 cm-es formához) – ALAPRECEPT TORTÁK KÉSZÍTÉSÉHEZ

Az alábbi leírásban ismét egy újabb alapreceptet írok le nektek, melyben láthatjátok, hogyan készítek el egy olajos kakaós piskótát, ha Read more

Vaníliás olajos piskóta (ALAPRECEPT) – TORTÁK KÉSZÍTÉSÉHEZ

https://youtu.be/p66Gh6gkFCY A tavalyi év során elkezdtem egyre több tortát készíteni, család, barátok, ismerősök is egyre többet kértek fel, hogy készítsek Read more

Svéd mandulatorta – akár az IKEA-ban 🙂

Tegye fel a kezét, aki hasonló módon imádja az IKEA áruházakban kapható svéd mandulatortát!!! 🙂 Mindig szemeztem vele, hogy de Read more

Add a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.