Keress a Facebook-on!
Iratkozz fel a YouTube csatornára!
Kövess az Instagram-on!
“A főzés igazán tág teret nyújt az érzelmi árnyalatok kifejezésére.” Agatha Christie

Non plus ultra – egy szuper vendégváró desszert

Amikor évekkel ezelőtt hallottam erről az aprósüteményről, őszintén bevallom Nektek, hogy fogalmam sem volt, hogy milyen sütiről is van igazából szó, mert nálunk otthon anyu sose sütött ilyen sütit, sőt, még a családomban sem soha. Szóval felénk nem volt szokás készíteni ezt a süteményt. Viszont amikor először kóstolhattam ezt a sütit, nagyon megtetszett, mert szuper kis aprósüti, ami sokáig eláll és valóban szuper, ha vendégeket vártok.

Hozzávalók:

  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg hideg vaj vagy margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1 tk sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 tojás sárgája
  • 2 tojás fehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 1 evőkanál citromlé
  • lekvár a töltéshez

Először egy alap linzertésztát készítünk el, amihez a lisztet, porcukrot, sót, vaníliás cukrot, sütőport jól összekeverünk. Majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és a kockára vágott hideg vajat is. Ezt gyors mozdulattal összedolgozzuk egynemű tésztává, majd fóliába rakjuk és 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni.

Előmelegítjük a sütőt 170 fokra alul-felül sütésen. Ha letelt a 30 perc, lisztezett felületen kb. 3-4 mm vastagra kinyújtjuk a tésztát, és egy 3 cm-es pogácsa szaggatóval kis köröket vágunk belőle, amit sütőpapírral bélelt tepsire fektetünk sorba.

Ha ezzel megvagytok jöhet a tojásfehérje hab készítése, amihez 20 dkg porcukrot, 2 tojásfehérjét és 1 evőkanál citromlevet kemény habbá vertek. A videóban látható, hogy mennyire legyen kemény a hab. Mivel sok cukrot tartalmaz, így igazán beton kemény sosem lesz, arra ne várjatok. Ha készen van a hab, akkor egy habzsák, vagy egy kiskanál segítségével tegyetek halmokat a linzerkarikák tetejére. Ha ezzel megvagytok, mehetnek a tepsik a sütőbe 10-14 percre. Ha letelt a sütési idő, mindenképpen hagyjátok teljesen kihűlni a linzereket. Ha melegen töltenétek bele a lekvárt, kifolyna. Szóval, ha kihűltek a tészták, habzsák, vagy egy kés segítségével két darab linzerkarika közé töltsetek lekvárt, és tapasszátok össze. Készen is vannak az aprósütemények! Jó étvágyat kívánok hozzá!

FACEBOOK: https://www.facebook.com/martushazikonyhaja

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/martus_hazi_konyhaja/

YOUTUBE: https://www.youtube.com/c/Mártusházikonyhája/

Print Friendly, PDF & Email
Ezek a receptek is érdekelhetnek 🙂
Rákóczi túrós

https://youtu.be/Vx-w9nZHEeE Ha egy igazán klasszikus magyar finomságot szeretnétek sütni, akkor ajánlom figyelmetekbe ezt az isteni rákóczi túróst. Ti tudtátok, hogy Read more

Mákos-citromos linzer
Mákos-citromos linzer

Mákos-citromos linzer mogyorókrémmel töltve Ez a recept egy kicsit megcsavarja a hagyományos linzer receptet. Igazából az elkészítése teljesen olyan, mint Read more

Narancsos karácsonyi linzer

https://youtu.be/RdyKEtN-UV4   Nem hinném, hogy sok olyan háztartás van, ahol karácsonykor hiányozna ez az isteni finom desszert. Hiszen kevés, és Read more

Add a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.