Epres tiramisu

Itt az eperszezon, ezért sűrűn gondolkodom rajta, hogy milyen formában használhatnám fel. A férjem nem igazán szereti a tiramisut kávéval elkészítve, viszont imádja az epret minden formájában. Ezért arra gondoltam most, hogy készítek egy extra gyors, sütés nélküli finomságot a hétvégére meglepetésként.

Hozzávalók (25*35 cm):

  • 750 g eper
  • 500 g mascarpone krémsajt
  • 100 g fehércsokoládé
  • 50 g porcukor
  • 200 ml 30%-os habtejszín
  • 400 g babapiskóta
  • szamóca szörp

Először az epret készítjük elő. 500 g epret pürésítünk, illetve hogy ha fagyasztott epret használtok, akkor mindenképpen előtte főzzétek meg kicsit és úgy pürésítsétek. Ebben az esetben fontos, hogy hűtsétek ki a pürét mielőtt felhasználjátok. A maradék 250 g epret pedig ízlésesen feldaraboljuk amilyenre szeretnénk, mert ebből csak díszítés lesz majd.

500 g szobahőmérsékletű mascarpone krémsajtot elkezdünk habosra keverni kézi habverővel, majd beleöntjük az össze eperpürét, ezzel habosítjuk tovább. A fehércsokoládét mikróban 1-2 perc alatt felolvasztjuk, és ezt is hozzáöntjük. Érdemes ilyenkor megkóstolni, mert ha nagyon savanykás az eper, akkor ilyenkor adhatunk még hozzá picit porcukrot (én is így tettem). Ez persze elhagyható, hogyha édes az eprünk. Ha ezzel megvagyunk, akkor külön edényben felverjük a habtejszínt, és óvatosan összeforgatjuk a kettőt. Ezzel a krémünk el is készült.

Ezután elkezdjük összeállítani az epres tiramisunkat. Elővesszük a 25*35 cm-es edényünket. A babapiskóta áztatásához én szamócaszörpöt szoktam használni, amit vízzel felhígítok ízlés szerint. Ehhez nem írtam mennyiséget, mert ez ízlés kérdése, ki hogyan szereti, mennyire édesen. Az edényünk aljába teszünk egy réteg epres krémet, elegyengetjük. A babapiskótákat egyenként jól megforgatjuk a szörpös vízben, és szépen sorban egymás mellé rakosgatjuk. Erre jöhet még egy réteg krém, majd újra babapiskóta. Végül az egész tetejét mindig krémmel zárjátok, amit végül kidekorálhattok friss eperrel. Ha ezzel készen vagyunk, akkor fedjétek meg folpack-kal és hagyjátok pihenni pár órát, de az a legjobb ha egy éjszakát pihen, és jól összeérnek az ízek, megpuhul teljesen a piskóta. Jó étvágyat kívánok hozzá!

FACEBOOK: https://www.facebook.com/martushazikonyhaja

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/martus_hazi_konyhaja/

YOUTUBE: https://www.youtube.com/c/Mártusházikonyhája/

Print Friendly, PDF & Email
Ezek a receptek is érdekelhetnek 🙂
Banános alagút

https://youtu.be/becx9zIPinY Sokszor nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt, viszont szeretnénk valami finomságot készíteni. Ehhez hoztam most egy finomság receptjét nektek, amit Read more

A retro édességek királya: a kókuszos keksztekercs

https://youtu.be/Aoqu4X3LvyA   Itt a szilveszter, itt a bulizás ideje! Meghoztam nektek az igazán retro süti receptjét, ez pedig a kókuszos Read more

Tejes pite eperöntettel

https://youtu.be/9cLk_t4fYlw   A férjem már napok óta mondogatja, csináljak már olyan finom tejes pitét, amit szoktam, mert azt annyira szereti. Read more

About The Author


Mártus

Mártus vagyok, két gyönyörű kisfiú édesanyja és egy csodálatos férfi felesége. Gyerekkoromban sokat álltam nagymamáim és édesanyám mellett, tanultam tőlük a sütés-főzés fortélyait. Ma már több-kevesebb sikerrel igyekszem levenni a lábáról a családomat a főztömmel. :)

Leave a Comment