Ricottás-citromos kevert sütemény

Nem tudom, hogy ismeritek-e a ricottát, én személy szerint imádok vele dolgozni. A ricottáról azt érdemes tudni, hogy krémes, fehér megjelenésű, és kissé édes ízű túró fajta. A zsírtartalom a felhasznált tej függvényében változik. Ebben a formában kissé hasonlít egyes túrós változatokra, bár lényegesen könnyebb. Amiért még nagyon szeretem, mert nem romlik könnyen, sokáig eltartható, mert olyan érett fajtákból készítik, amelyek sokkal hosszabb ideig tartósíthatóak. Jelen helyzetben citrommal kevertem ezt a finomságot, és a végeredmény iszonyatosan finom!!! Próbáljátok ki!

Hozzávalók (20*30 cm):

  • 500 g ricotta túró
  • 160 g puha vaj
  • 240 g cukor (én jelen esetben 60 g PaleOK negyedannyi édesítőt használtam hozzá)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 6 db tojás
  • 300 g liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 2 csipet só
  • 1 citrom leve és héja

Első lépésként melegítsétek elő a sütőt 170-180 fokra, mert nagyon gyorsan összeáll a tészta és már mehet is a sütőbe 🙂 Mivel kevert süteményről van szó, ezért külön összekeverjük a nedves alapanyagokat, majd a végén a szárazakat. Először is a puha vajat addig keverjük a cukrokkal, míg ki nem fehéredik (pár perc). Ezután hozzáadjuk a tojásokat is és tovább keverjük, majd mehet bele a ricotta, és a végén a citrom héját belereszeljük (vigyázzunk hogy a fehér része ne menjen bele), és belefacsarjuk az egész levét is (óvatosan, hogy magok ne kerüljenek bele).

Ha készen vagyunk a nedves alapanyagok összeállításával, akkor következhetnek a száraz alapanyagok. A lisztbe külön keverjük el a sót, sütőport és a szódabikarbónát, majd az egészet öntsük a nedves alapanyagokhoz és jól dolgozzuk el benne. Gyakorlatilag készen is vagyunk a tészta összeállításával. Én mondtam, hogy gyorsan készen lesz!!!

Most mehet bele a 20*30 cm-es, szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe, egyengessétek el, és az előmelegített sütőben süssétek aranybarnára 35-40 perc alatt! Hagyjátok egy kicsit kihűlni, és nyugodtan szórjátok meg porcukorral tálalás előtt! Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ha kíváncsiak vagytok még túrós kevert süti receptre, akkor próbáljátok ki ezt is: https://martushazikonyhaja.hu/2019/02/narancsos-turos-kevert-suti/

FACEBOOK: https://www.facebook.com/martushazikonyhaja

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/martus_hazi_konyhaja/

YOUTUBE: https://www.youtube.com/c/Mártusházikonyhája/

Print Friendly, PDF & Email
Ezek a receptek is érdekelhetnek 🙂
Almás-mákos kevert süti

Mai napon ránéztem a gyümölcsös kosaramra, és láttam, hogy rengeteg almám hever parlagon. Így elgondolkodtam, mit is készítsek belőle, hogy Read more

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük