* Boci szelet * – egy igazi karanténsüti
Mai napon úgy gondoltam, hogy egy olyan sütit készítek el, ami igazán gyorsan készen van, nagyon finom, és minden alapanyag megtalálható otthon. Sokan ragadtatok most otthon kicsi gyerekekkel, mert bezárt az óvoda, általános iskola. Ezt a sütit garantáltan gyorsan elkészítheted, és ízleni fog minden apróságnak! 🙂
Hozzávalók a töltelékhez:
- 500 g túró
- 1 db tojás
- 200 g cukor
- 10 g vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 50 g búzadara
Először érdemes a tölteléket elkészíteni, mert amíg elkészül a tészta, a búzadara dagadhat kicsit. Az túrót összekeverjük a tojással, cukrokkal, búzadarával és a citrom reszelt héjával. Krémesre keverjük, és persze megkóstoljuk, hogy ízlik e így a keverék 🙂
Hozzávalók a tésztához:
- 4 db tojás
- 150 g cukor
- 1 dl tej
- 1 dl olaj
- 200 g liszt
- 1 csomag sütőpor (12 g)
- 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor (40 g)
Ha kész a töltelék, akkor jöhet a kevert tészta. Szétválasztjátok a tojásokat. A fehérjét kemény habbá verjük. Ezalatt a tojások sárgájához hozzákeverjük a cukrot, amíg ki nem fehéredik. Utána mehet hozzá a tej és az olaj. Majd átszitáljuk bele a lisztet, kakaóport és a sütőport is. Jól összekeverjük, így egy sűrűbb masszát fogunk kapni. Ebbe a sűrű masszába forgatjuk bele a tojások kemény habját.
Egy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral, és beleöntjük a kevert tésztát, elegyengetjük, majd evőkanállal beleszaggatjuk a túrós keveréket. 170 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával nézzétek meg, hogy átsült e a süti közepe. Mielőtt felszeletelitek, mindenképp hűtsétek ki teljesen! Porcukorral szórjátok meg sütit tálaláskor. Jó étvágyat kívánok hozzá!
FACEBOOK: https://www.facebook.com/martushazikonyhaja