Alapreceptek Reggeli

* GOFRI * Alaprecept

Sokan kérdeztétek már tőlem a Facebook csoportban, hogy nincs-e egy jó gofri receptem. Örömmel jelentem, hogy van 🙂 És videó formájában most be is mutatom Nektek, hogyan kell otthon elkészíteni!

Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 120 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 100 g puha vaj
  • 400 g liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 500 ml tej

A tojásokat első lépésként szétválasztjátok. A fehérjéhez adtok egy csipet sót, és a cukor felét körülbelül. A másik felét pedig adjátok hozzá a sárgájához, valamint a vaníliás cukrot és a puha vajat is. A tojások fehérjét verjétek fel kemény habbá. Ezután a sárgáját keverjétek habosra a cukorral és a vajjal. Majd felváltva mehet bele a sütőporos liszt és a tej is. Amikor ezt is elkevertétek, óvatos mozdulatokkal forgassátok bele a kemény tojásfehérje habot is.

Ha kész a tésztátok, akkor forrósítsátok fel a gofrisütőt. Én csak az első előtt szoktam picit kiolajozni a sütőt, többé nem. Ha forró a sütő, 2-3 evőkanállal adagoljátok bele a tésztát, és süssétek készre. Az én sütőmben 6 perc alatt sülnek készre a gofrik!

Kínálhatjátok szinte bármivel: gyümölccsel, pudinggal, nutellával, lekvárral, tejszínhabbal stb.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

FACEBOOK: https://www.facebook.com/martushazikonyhaja

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/martus_hazi_konyhaja/

YOUTUBE: https://www.youtube.com/c/Mártusházikonyhája/

Print Friendly, PDF & Email
Ezek a receptek is érdekelhetnek 🙂
Házi tejes kifli

A kész tejes kifli Biztos ismeritek azt az érzést, mikor beléptek egy pékségbe, és a friss kifli illata megcsapja az Read more

Túrós lepénykék

Kisfiam imádja a túrós dolgokat, és ezt a lepénykét sokszor csinálom neki reggelire. Nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető.   Hozzávalók: Read more

A kelt tészta (alaprecept)

https://youtu.be/0O2UUy7F8HA     Hozzávalók: - 2,5-3,2 dl langyos tej (a mennyiség attól függ, hogy formázhatóbb vagy lágyabb tésztát szeretnénk) - Read more

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez is érdekes lehet...