Mindig mikor hazamegyek a szüleimhez, imádok keresgélni a régi családi receptek között. Ezt a mai receptet is otthon találtam, amit egy nagyon kedves rokonunk készített el mindig, mikor vendégsereg érkezett hozzá. Gyorsan leírtam magamnak a receptet, hogy nektek is meg tudjam mutatni, hogyan készül ez az isteni édesség. Remélem ti is kipróbáljátok otthon! 🙂
Tészta: 2 egész tojást, 10 dkg porcukrot, 5 dkg sertészsírt, 2 evőkanál mézet gőz felett habosra keverünk, majd hozzáadunk 40 dkg búzalisztet és 1 kávéskanál szódabikarbónát, majd az egészet egynemű tésztává gyúrjuk. Két részre osztjuk, és sütőpapíron egyforma nagyságúra nyújtjuk, majd egy gáztepsi hátulján 6-8 perc alatt készre sütjük a lapokat 180 fokra előmelegített sütőben.
Krém: 1 liter tejet, 3 csomag vaníliás pudingporral és 25 dkg kristálycukorral sűrű pudingot főzünk. Ezt folpack-kal lefedjük (hogy ne bőrösödjön a teteje) és hagyjuk teljesen kihűlni. Amikor kihűlt 25 dkg margarinnal habosra keverjük.
Hab: ha van otthon cukrászhabotok, ami még édesített is, akkor 500 ml-t verjetek fel kemény habbá. Ha nincs otthon csak habtejszín, az sem baj. akkor ebből vegyetek 5 dl-t, és még adjatok hozzá porcukrot, vaníliás cukrot ízlés szerint, és ezt habosítsátok fel. FIGYELEM!! A habtejszín csak akkor lesz jó kemény, ha szigorúan jól le van hűtve!
Csokimáz: amikor kihűlt az egyik tésztalap, akkor ennek a tetejére gőz felett olvasszatok 10 dkg fehér és 10 dkg étcsokoládét, adjatok hozzá 4 evőkanál olajat. Ha jól felolvadt az összes csoki akkor kenjétek a tészta tetejére, majd jelöljétek meg hol szeretnétek később felszeletelni. Ha megdermedt a csoki is, akkor késsel vágjátok fel a kockákat, így később ha már össze van állítva a süti, akkor nem kell attól félnetek, hogy összenyomja a krémeket a süti teteje.
Ezután már csak össze kell állítani a tésztánkat. Alulra jön a tiszta (nem csokis) tészta, erre rásimítjátok a krémet, majd erre a habot, és erre pakolgatjátok rá a csokis tésztakockákat. Amint a videóban is bemutatok, érdemes alufóliával egy keretet csinálni, hogy ne folyjon ki a krém. Ezután az egész mehet be a hűtőbe egy éjszakára, hogy megpuhuljanak a tésztalapok. Másnak szeletelhetitek! 🙂 Fogyasszátok egészséggel! 🙂
https://youtu.be/qzbueDJFEu8 Nagyobbik fiamról, Misikéről már írtam korábbi blogomban. Azonban Misike mellett született egy kisfiam múlt nyáron, Marci, aki most múlt Read more
https://youtu.be/tuPZsWw2Kmw Egyik kedves Mártus házi konyhája Facebook csoport tagom megkért, dobjak már fel a blogra valami gyors receptet, amit hétvégén el Read more