A tökéletes túrógombóc
Kinek a gyerkőce ne szeretné ezt a finom túrós édességet 🙂 Nálunk is nagy kedvenc, ezért elég sűrűn készítem. Készítsétek el ti is! 🙂
- 25 dkg félzsíros tehéntúró
- 1 evőkanál tejföl
- 5 teáskanál gríz/búzadara
- 1 teáskanál finomliszt
- 1 tojás
- csipetnyi só
- a forgatáshoz: 15 dkg zsemlemorzsa és 5 dkg vaj
Összekeverjük a túrt, a tejfölt, a lisztet, a grízt, a sót és a tojást. Amikor kész, hűtőbe tesszük néhány órára, hogy megpuhuljon, és a gríz megszívja magát.
Megpirítjuk a zsemlemorzsát. A vajat egy lábasban felolvasztjuk, majd beleszórjuk a morzsát. Addig pirítjuk, míg szép aranybarnává válik.
Végül kifőzzük a gombócokat, forrásban lévő vízben. Tetszés szerint formálhatóak kézzel, vagy kanállal. Akkor kész, ha a gombóc feljön a víz tetejére, kb. 3-4 perc. A kész gombócokat megforgatjuk az aranybarna zsemlemorzsában, tálaljuk. Ízlés szerint további tejföllel és porcukorral ízesítjük.
FACEBOOK: https://www.facebook.com/martushazikonyhaja
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/martus_hazi_konyhaja/
YOUTUBE: https://www.youtube.com/c/Mártusházikonyhája/