A retro édességek királya: a kókuszos keksztekercs

Itt a szilveszter, itt a bulizás ideje! Meghoztam nektek az igazán retro süti receptjét, ez pedig a kókuszos keksztekercs. Ez az a süti, ami végigkísérte az életemet, vendégségben mindig ezt ettük kétpofára, most pedig örömmel készíthetem el az én vendégeim és családom részére is. Készítsétek el ti is!
Hozzávalók (dupla adaghoz):
Tészta:
– 50 dkg darált háztartási keksz
– 25 dkg porcukor
– 4-5 teáskanál kakaópor
– 8-10 dkg szobahőmérsékletű vaj
– 3,5-4 dl tej
– pici só
Krém hozzávalói:
– 20 dkg puha teavaj
– 25 dkg porcukor
– 15 dkg kókuszreszelék
– 1 dl tej
A porcukrot átszitáljuk a darált kekszbe. Jól összedolgozzuk, és beletesszük a kakaóport is. A vajat apró kockában hozzáadjuk, és jól elmorzsoljuk. A tejet folyamatosan adjuk hozzá, hogy lássuk a tészta keménységét. Jól gyúrható tésztát kell kapni. Ne rakjatok bele azért túl sok kakaóport, mert az is keményíti a tésztát, és törni fog.
A töltelékhez egy keverőgépbe rakunk mindent egyszerre, és közepes fokozaton 3-4 perc alatt szép sima, egynemű krémet kapunk.
Pihentetni nem kell hűtőben a tésztát! Egy folpackon kinyújtjuk a tésztánkat, és rákenjük a krémet. Óvatosan feltekerjük. Csinálhatjátok kettőben is ennél az adagnál, de én egyben szoktam, mert így kevesebb a macera vele. Folpackba becsomagoljátok, és mehet 2-3 órára, vagy akár egy éjszakára is a hűtőbe dermedni.
Miután letelt a dermedési idő, egy alufóliára kókuszreszeléket szórtok, jól meghempergetitek benne a kidermedt tekercset, és alufóliába tekerve még 1-2 két órára visszamehet a hűtőbe szeletelés előtt. Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá Nektek!
FACEBOOK: https://www.facebook.com/martushazikonyhaja
Nagyon kedvelem a recepteid 🌷