Narancsos karácsonyi linzer
Nem hinném, hogy sok olyan háztartás van, ahol karácsonykor hiányozna ez az isteni finom desszert. Hiszen kevés, és viszonylag olcsó alapanyagból elkészíthető. Akár ajándékba is!!! 🙂 Én most a hagyományos recepten annyit változtattam, hogy az alaptésztába reszeltem egy kis narancshéjat. Hiszen szerintem a karácsony nem létezik a narancs, és a narancs illata nélkül.
Hozzávalók (kb.35-40 darabhoz):
– 300 g finomliszt
– 200 g hideg vaj vagy margarin
– 100 g porcukor
– 1 tojássárgája
– 1 csipet só
– 1 darab narancs reszelt héja
A hozzávalókat gyorsan összegyúrjuk. Az összegyúrt tésztát becsomagoljuk folpackba, és legalább 30 percre hűtőbe rakjuk, hogy könnyebben nyújtható legyen a tészta. Lehet akár egész éjszakára is hűtőbe tenni, csak akkor ha kiveszitek, hagyjatok neki néhány percet, hogy felmelegedjen a tészta.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát kb.2-3 mm vékonyra és tetszőleges formával kiszaggatjuk.
180 fokos sütőben 12-14 perc alatt megsülnek.
Másnap vagy harmadnap lesz a legfinomabb!!! Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá!
FACEBOOK: https://www.facebook.com/martushazikonyhaja