Túrós piskóta bogyós gyümölcsökkel
Azért, mert én diétán vagyok, a családomat sem hanyagolom el, és igyekszem finomakat készíteni nekik. A mostani sütemény a gyerekeknek készült uzsonnára. Gyorsan összedobható, és garantáltan megeszik a gyerekek is! 🙂 A Lidl-ben vettem néhány hete ezeket a kis szilikon formákat, épp ideje volt kipróbálnom 🙂 Én most csak egy fél adagot sütöttem meg, így pont elég volt ebbe a 6 kis formába, de a receptben egy egész adagot fogok leírni, ami egy hagyományos gáz tepsire (35*25) elég.
- 4 db tojás
- 300 g kristálycukor (én a gyerekek miatt szinte alig raktam bele cukrot)
- 250 g olvasztott vaj
- 450 g búzaliszt
- 12 g sütőpor
- 200 ml 2,8%-os tej
- 1 db citrom reszelt héja
- 500 g félzsíros tehéntúró
- tetejére tetszőlegesen bármilyen gyümölcs (nekem most áfonya, sárgabarack és banán került rá)
A tojásokat a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat. A liszthez szitáljuk a sütőport, majd ezt is a masszához adjuk, közben adhatjuk hozzá a tejet is, és az egészet alaposan elkeverjük.
Ha ez megvan, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, és a villával áttört túrót is. Jól összekeverjük.
Egy 35*25 cm-es vajjal kikent, lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült e a belseje.
El is készült az isteni finom túrós piskóta! Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂
FACEBOOK: https://www.facebook.com/martushazikonyhaja
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/martus_hazi_konyhaja/