Céklás-édesburgonya fasírt
Bizony nálunk is előfordul néha, hogy igyekszem igazán egészséges főételt alkotni a gyerekeknek. Sajnos a férjem tuti nem eszi meg ezt a fasírtot, amit most készítettem, de a gyerekeimben nagyon bízom 🙂 Említettem nektek korábban, hogy igyekszem a kritikus zöldségeket olyan módon megalkotni, hogy a válogatós nagyfiam is megegye. Most a cékla volt terítéken, és egy fasírtot készítettem. Ebből az adagból 15-16 db készült nálam. Készítsétek el ti is bátran!
Hozzávalók:
– 200 g cékla
– 200 g édesburgonya
– 2-3 gerezd fokhagyma
– 2 tojás
– 3 evőkanál zabpehely
– 3 evőkanál zabpehelyliszt
– 1 mokkáskanál oregánó
– 1 mokkáskanál bazsalikom
– 1 mokkáskanál majoranna
– só, bors ízlés szerint
Először megpucolom a céklát és az édesburgonyát, és jól átmosom őket. Kislyukú reszelőn lereszelem, és jól kinyomkodom a leveket. Én például megittam a cékla levét, hiszen tele van vassal, ami az én vérszegénységemnek nagyon jót tesz 🙂 Fokhagymanyomón átnyomunk 2 gerezd fokhagymát. Hozzáadjuk a tojásokat, a zabpelyhet, a zabpehelylisztet, és a fűszereket. Kéz kicsi kacsónkkal jól összegyúrjuk a keveréket. Ha úgy érzitek adjatok még hozzá zabpehelylisztet, hogy jól formázhatóak legyenek a fasírtjaink.
Ezután hagyjuk pár percet állni, hogy a zabpehely kicsit megszívja magát. Tetszés szerinti fasírtokat formázunk, és zabpehelylisztben meghempergetjük őket. Mindezek után már csak annyi dolgunk van, hogy forró olajban minden oldalát jól átsüssük. Ugye nem is volt olyan bonyolult? 🙂 Készítsétek el ti is!
FACEBOOK: https://www.facebook.com/martushazikonyhaja