Bizony nálunk is előfordul néha, hogy igyekszem igazán egészséges főételt alkotni a gyerekeknek. Sajnos a férjem tuti nem eszi meg ezt a fasírtot, amit most készítettem, de a gyerekeimben nagyon bízom 🙂 Említettem nektek korábban, hogy igyekszem a kritikus zöldségeket olyan módon megalkotni, hogy a válogatós nagyfiam is megegye. Most a cékla volt terítéken, és egy fasírtot készítettem. Ebből az adagból 15-16 db készült nálam. Készítsétek el ti is bátran!

 
Hozzávalók:
– 200 g cékla
– 200 g édesburgonya
– 2-3 gerezd fokhagyma
– 2 tojás
– 3 evőkanál zabpehely
– 3 evőkanál zabpehelyliszt
– 1 mokkáskanál oregánó
– 1 mokkáskanál bazsalikom
– 1 mokkáskanál majoranna
– só, bors ízlés szerint
 
Először megpucolom a céklát és az édesburgonyát, és jól átmosom őket. Kislyukú reszelőn lereszelem, és jól kinyomkodom a leveket. Én például megittam a cékla levét, hiszen tele van vassal, ami az én vérszegénységemnek nagyon jót tesz 🙂  Fokhagymanyomón átnyomunk 2 gerezd fokhagymát. Hozzáadjuk a tojásokat, a zabpelyhet, a zabpehelylisztet, és a fűszereket. Kéz kicsi kacsónkkal jól összegyúrjuk a keveréket. Ha úgy érzitek adjatok még hozzá zabpehelylisztet, hogy jól formázhatóak legyenek a fasírtjaink. 
 
Ezután hagyjuk pár percet állni, hogy a zabpehely kicsit megszívja magát. Tetszés szerinti fasírtokat formázunk, és zabpehelylisztben meghempergetjük őket. Mindezek után már csak annyi dolgunk van, hogy forró olajban minden oldalát jól átsüssük. Ugye nem is volt olyan bonyolult? 🙂 Készítsétek el ti is!
 
 
 

FACEBOOK: https://www.facebook.com/martushazikonyhaja

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/martus_hazi_konyhaja/

YOUTUBE: https://www.youtube.com/c/Mártusházikonyhája/

Print Friendly, PDF & Email
Ezek a receptek is érdekelhetnek 🙂
Túrónudli

Miután drága kisfiam 3 napja nem volt hajlandó semmit se enni a betegség miatt, gondoltam bepróbálkozom a jó öreg túrónudli Read more

Teljes kiőrlésű kifli

Sokan kértétek már tőlem, hogy a tejes kifli receptemet át tudnám e alakítani kicsit egészségesebb verzióba. Ma egy kicsit kísérletezgettem, Read more

Teljes kiőrlésű házikifli (kelesztés nélkül)

Nálunk a kifli is szinte mindennapos pékáru. Igyekszem alakítani kicsit a család táplálkozási szokásain és egészségessé formálni. Egy teljes kiőrlésű Read more

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük