Képviselőfánk vaníliás krémmel

Anyukám régen nagyon sokszor sütött képviselőfánkot, és nagyon szerettük. Szeretem csinálni a családnak, de őszintén szólva nagyon sokszor elrontottam az elején. Legtöbbször összeesett a fánkom, és mindig elkeseredtem, hogy nem sikerült. Most írok nektek egy tuti receptet, igazából az arányok betartása a legfontosabb. Készítsétek el ti is!
A vizet a margarinnal, sóval, és a cukorral felforraljuk. Mikor a margarin felolvad, hozzátesszük a lisztet, addig kevergetjük, míg szépen összeáll, elválik az edény falától. Levesszük a tűzről, kicsit hűlni hagyjuk. Érdemes átrakni egy másik edénybe, hogy gyorsabban hűljön. Ezután a 4 tojást egyenként hozzáadjuk a tésztához.

4 tojás sárgáját 10 dkg porcukorral kikeverjük, hozzáadunk 6 dkg lisztet, 1 evőkanál vaníliás pudingot. Csomómentesre keverjük fél liter tejjel, és sűrűre főzzük. A 4 tojás fehérjét 5 dkg porcukorral keményre felverjük, és a még meleg krémbe belekeverjük.