Banános, diós zabkeksz
Nálunk, mint tudjátok, szinte mindig van itthon valamilyen keksz, mert a nagyfiam imádja. Igyekszem olyan kekszeket készíteni, ami azért valamennyire egészséges is. Készítsétek el ti is bátran ezt a banános, diós zabkekszet, alig 30 perc alatt készen van. Nekem kb. 60-70 kisebb darab lett belőle, de ez attól függ, ki mekkora halmokat rak belőle.
Hozzávalók:
– 20 dkg margarin
– 20 dkg porcukor
– 2 tojás
– 20 dkg banán (nekem kb.1,5 banán)
– 5 dkg durvára vágott dió
– 10 dkg zabpehely
– 25 dkg durumliszt
– 10 dkg finomliszt
A tésztához habosra keverjük a puha margarint a porcukorral, hozzáadjuk a tojásokat, a villával áttört banánt, végül a durvára vágott dióval és zabpehellyel elkevert lisztet. Alaposan összekeverjük.
Előveszünk egy tepsit, teszünk bele sütőpapírt. Én kiskanállal adagoltam bele a tésztát, és a kanál tetejével lelapítottam. Azonban lehet úgy is, hogy habzsákba töltjük a tésztát, és a sütőlemezre egymástól 2-3 cm távolságra, fél diónyi halmokat nyomunk.
FACEBOOK: https://www.facebook.com/martushazikonyhaja