Mangós túrószelet
Tegnap lent jártam a boltban, és le volt akciózva a mangó, így gyorsan be is szereztem pár darabot belőle és készítettem egy finom, hétvégi sütit. Készítsétek el ti is bátran! Persze mangó helyett nyugodtan használhattok narancsot, mandarint, kivit, epret stb.
1. Tésztához:
– 12 dkg túró
– 6 tojás
– 12 dkg cukor
– 12 dkg liszt
2. Túrókrémhez:
– 3 dkg étkezési keményítő
– 2 dl tej
– 1 citrom leve és héja
– 1 csomag vaníliás cukor
– 10 dkg cukor
– 15 dkg vaj/margarin
– 13 dkg túró
– 1-2 db mangó
A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a túrót leturmixoljuk a tojássárgával. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, belekeverjük a sárgájás részt, beleszitáljuk a lisztet, és óvatosan beleforgatjuk a masszába.
Sütőpapírral bélelt sütőlapokra kenünk a masszából 3 darab, 20*30 cm-es téglalapot. 200 fokra előmelegített sütőben sütjük (egyenként) 10 percig.
A túrókrémhez a keményítőt elkeverjük egy kevés tejjel, a maradék tejet felforraljuk a citromlével és -héjjal, a vaníliás cukorral és a kristálycukorral, majd besűrítjük a keményítős résszel. Ha kissé kihűlt a krém, kihabosítjuk a puha vajjal/margarinnal és a túróval.
Egy mangót meghámozunk, kockára vágunk. A túrókrémet a kihűlt piskótalapok közé töltjük, az alsó két rétegre rászórjuk a mangót. Néhány órára, vagy akár egy éjszakára is a hűtőbe tesszük. Tálaláskor felcikkezett mangót teszünk a tetejére. Jó étvágyat kívánok hozzá!
FACEBOOK: https://www.facebook.com/martushazikonyhaja