Eperkrémes piskótatekercs
![](https://martushazikonyhaja.hu/wp-content/uploads/2019/03/epres-piskotatekercs-scaled.jpg)
Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem a piskóta készítése nagyon sokáig mummus volt. Egyszerűen soha nem sikerült olyannak amit, szerettem volna. Pedig olyan sokszor ott álltam anyukám mellett, és néztem, mit hogyan csinál. Az interneten is számtalan videó kering a piskóta készítéséről, de mindenki másképp csinálja. Nekem a következő recept vált be, szerintem nagyon finom recept, ezért megosztom most veletek is.
UPDATE!!! Azóta készítettem a piskótatekercs készítéséről egy videót, melyet a következő linkre kattintva megnézhettek: https://youtu.be/z2ydHhzyViA
Piskóta hozzávalói:
– 6 db tojás
– 6 evőkanál kristálycukor
– 6 evőkanál búzaliszt
– fél csomag sütőpor (kb 7-8 g)
– 1 csomag vaníliás cukor
– 1 citrom reszelt héja
– 1 csipet só
Elkészítése:
![](https://1.bp.blogspot.com/-3BwcH4sQm6g/XHvnswEemVI/AAAAAAAAAVI/BIWnjsOXMuwMCaEw6kD_m7Ak3SILu7CJwCEwYBhgL/s200/20190302_094817.jpg)
![](https://2.bp.blogspot.com/-UQG-OYLfRTU/XHvnxp7jHQI/AAAAAAAAAVY/Q_OXrz08H3kAJRmVEpkPQgPX9dk0MQAPgCEwYBhgL/s200/20190303_151236.jpg)
![](https://3.bp.blogspot.com/-61TaDZlTkcE/XHvnsjKbaSI/AAAAAAAAAVc/bt7pAMlbGuYvo3_D4fiijxmOzc0G0hp7wCEwYBhgL/s200/20190302_095037.jpg)
Mivel most piskóta tekercset készítek, így egy tiszta konyharuhát benedvesítettem, és azzal együtt óvatosan feltekertem a piskótát, hogy ne törjön meg. Így hagyom kihűlni a tésztát. Addig elkészítem a tölteléket, ami nekem most egy eperkrém lesz.
Eperkrém hozzávalói:
– 250 g eper (ha nincs szezonja, akkor fagyasztott)
– 250 g mascarpone sajt
– 50 g porcukor
– 50 g vaj
– fél citrom leve
Elkészítése: Az epret egy turmixgépbe raktam, hozzá tettem a porcukrot és a citrom levét, és jól lepürésítettem az egészet. A mascarpone sajtot a vajjal habosra kevertem, és ebbe beleöntöttem az epres pürémet is, melyet jól elkevertem benne. Felhasználásig mehet a hűtőbe.
Amikor kihűlt a feltekert piskótánk, kitekerjük, és beletöltjük az eperkrémünket, majd visszatekerjük. A tetejét porcukorral meghintjük. Fogyasztásig hűtőben tároljuk a süteményünket. Jó étvágyat kívánok hozzá!
![A képhez tartozó alt jellemző üres; epres-piskotatekercs-1024x522.jpg a fájlnév](https://martushazikonyhaja.hu/wp-content/uploads/2019/03/epres-piskotatekercs-1024x522.jpg)
FACEBOOK: https://www.facebook.com/martushazikonyhaja
My compliments for your blog and pictures included,I invite you in my photoblog "IMAGES AND PERSPECTIVES" and "video blog".
CLICK IMAGES AND PERSPECTIVES
CLICK VIDEO BLOG
Greetings from Italy