Házi bagett készítéséről készítettem nektek egy videót is!
Vannak olyan napok, amikor az ember nem szeretne kenyeret enni, ilyenkor bagettet szoktam sütni a családnak. Készítettem nektek egy videót is arról, hogy én hogyan készítem a bagettet, ezt youtube csatornámon megtaláljátok.
 
Hozzávalók:
– 50 dkg finomliszt
– 2 evőkanál olivaolaj
– 1 teáskanál só
– 1 teáskanál kristálycukor
– 2 dkg friss élesztő
– 3 dl langyos víz
 
Először elkészítjük a kovászt, mivel most kézzel fogunk dagasztani. Ehhez 1 dl langyos vízbe rakunk 1 kis cukrot, kis lisztet, és belemorzsoljuk a friss élesztőnket is. Kb. 5-10 perc alatt hagyjuk, hogy felfusson (habos legyen a teteje). 

Ezután előveszünk egy tálat, beleszitáljuk a lisztet, mélyedést készítünk a közepébe, mehet bele a felfutott élesztő, a só, az olivaolaj, és kb. 3,5 dl víz. Ezt jól összegyúrjuk, és 10-15 percig dagasztjuk.

Miután jól kidagasztottuk a tésztát, 4 egyenlő részre osztjuk, meggömbölyítjük őket. Letakarjuk tiszta konyharuhával, és kb. 30 percig kelesztjük így a tésztát. 
 
Miután megkelt történik a bagettek megformázása, melyet a videóban bemutatok részletesen, hogyan történik. 4 db bagettet készítünk, és sütőpapíros tepsire fektetjük őket. Letakarjuk a tepsit konyharuhával, és így is kelesztjük még 30 percet.
Amíg kel a tészta, bekapcsoljuk a sütőt 210 fokra, hogy jól felmelegedjen, mire letelik a 30 perc. A sütő aljába egy fém edénybe kb. 1 dl vizet rakok, hogy gőzölögjön, míg sülnek a bagettek.
 

Miután újra megkeltek a bagettek, történik a díszítés. Jól lespricceljük vízzel a bagettek tetejét, és egy éles késsel bevágjuk őket. Én lenmaggal és szezámmaggal szórtam most meg a tetejüket, de mehet rájuk bármilyen más mag is. Ezután még egyszer jól lespricceljük őket vízzel. Mehet a tepsi a sütőbe.

210 fokon sütöm először 15 percig, majd leveszem a hőfokot 190 fokra, és további 25-30 percet sütöm így. Ezután már csak az a dolgunk, hogy a friss, gőzölgő bagetteket kivegyük a sütőből, és rácson hagyjuk kihűlni. Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek, aki elkészíti! 🙂
A képhez tartozó alt jellemző üres; bagett-1003x1024.jpg a fájlnév

FACEBOOK: https://www.facebook.com/martushazikonyhaja

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/martus_hazi_konyhaja/

YOUTUBE: https://www.youtube.com/c/Mártusházikonyhája/

Print Friendly, PDF & Email
Ezek a receptek is érdekelhetnek 🙂
Házi tejes kifli

A kész tejes kifli Biztos ismeritek azt az érzést, mikor beléptek egy pékségbe, és a friss kifli illata megcsapja az Read more

Burgonyás zsemle és stangli

Nem is tudom hol kezdjem .... na ez a zsemle és stangli tényleg olyan, aminek nem lehet ellenállni!!! Igazából a Read more

Virlis leveles

Itt a hétvége!!! Végre együtt a család... Gondoltam valami igazán megúszós, gyors reggelit készítek ma, hogy minél többet tudjunk együtt Read more

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük