Már nagyon régóta készültem elkészíteni ezt a süteményt, mert a madártejet a családban mindenki szereti, gondoltam nem lőhetek mellé, ha sütemény formájában készítem el ezt a vaníliás finomságot. Rá kellett jönnöm miután elkészítettem, hogy ez egy pofon egyszerű recept, nagyon gyorsan készen van, és baromi finom!! 🙂

Hozzávalók:

  • 7 db tojás
  • 7 dl tej
  • 7 evőkanál kristálycukor
  • 7 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor (7g)
  • 1 csipet só
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
  • 15 dkg porcukor
  • 14 dkg vaj/margarin
  • 4 dl hideg habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • pici csoki a tetejére

Először a piskóta elkészítésével kezdünk. Ez a piskóta most annyiban más, hogy csak tojásfehérjéből készül, a tojások sárgája majd a vaníliás krémbe fog kerülni. Tehát kezdünk azzal, hogy a tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és végül óvatos mozdulatokkal hozzáadjuk a lisztben elkevert sütőport is. Egy 20*30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. Az elkészített masszát beleöntjük a tepsibe, és 180 fokra előmelegített sütőben (alul-felül sütés) kb. 20 perc alatt készre sütjük. Ha kész, hagyjuk kihűlni.

Jöhet a krém elkészítése. Egy keverőedénybe tesszük a tojások sárgáját, ehhez hozzáadjuk a porcukrot, 1 csomag vaníliás cukrot, és a pudingporokat és hozzáadjuk az összes tejet. Ezt csomómentesre keverjük. Ezután gázon addig főzzük, míg be nem sűrűsödik a keverékünk. Majd levesszük a gázról és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, akkor a puha vajat hozzákeverjük. Ez a krém mehet a kihűlt piskóta tetejére.

Már csak a hab hiányzik a süti tetejére. 4 dl hideg habtejszínt óvatosan elkezdünk felverni 1 csomag vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a habfixálót is. Fontos, hogy a habtejszín hideg legyen, így lesz kemény a hab! Ha elkészült a tejszínhab, mehet a krém tetejére. Nincs más hátra, mint kapjatok elő a szekrényből egy kis csokit (akár megmaradt csokimikulást), és reszeljétek rá a hab tetejére díszítésképpen.

Érdemes fogyasztás előtt betenni pár órára a hűtőbe, de igazából azonnal is fogyasztható ha nem tudtok várni! 🙂 Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ha kíváncsiak vagytok még a sült madártej, avagy az intelligens krémes receptre is, kattintsatok ide: https://martushazikonyhaja.hu/2021/05/intelligens-kremes-vagy-mas-neven-sult-madartej/

Ezek a receptek is érdekelhetnek 🙂
Sütőtökös kevert süti

https://youtu.be/qzbueDJFEu8 Nagyobbik fiamról, Misikéről már írtam korábbi blogomban. Azonban Misike mellett született egy kisfiam múlt nyáron, Marci, aki most múlt Read more

Túrós muffin

https://youtu.be/tuPZsWw2Kmw Egyik kedves Mártus házi konyhája Facebook csoport tagom megkért, dobjak már fel a blogra valami gyors receptet, amit hétvégén el Read more

Túrós-csokidarabos kuglóf

Mivel vettem a Lidl-ben a múltkor egy szilikonos kuglóf formát, gyorsan ki is kellett próbálnom. Egy gyorsan elkészíthető és nagyon Read more

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük