Madártej szelet

Már nagyon régóta készültem elkészíteni ezt a süteményt, mert a madártejet a családban mindenki szereti, gondoltam nem lőhetek mellé, ha sütemény formájában készítem el ezt a vaníliás finomságot. Rá kellett jönnöm miután elkészítettem, hogy ez egy pofon egyszerű recept, nagyon gyorsan készen van, és baromi finom!! 🙂
Hozzávalók:
- 7 db tojás
- 7 dl tej
- 7 evőkanál kristálycukor
- 7 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor (7g)
- 1 csipet só
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
- 15 dkg porcukor
- 14 dkg vaj/margarin
- 4 dl hideg habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- pici csoki a tetejére
Először a piskóta elkészítésével kezdünk. Ez a piskóta most annyiban más, hogy csak tojásfehérjéből készül, a tojások sárgája majd a vaníliás krémbe fog kerülni. Tehát kezdünk azzal, hogy a tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, és végül óvatos mozdulatokkal hozzáadjuk a lisztben elkevert sütőport is. Egy 20*30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. Az elkészített masszát beleöntjük a tepsibe, és 180 fokra előmelegített sütőben (alul-felül sütés) kb. 20 perc alatt készre sütjük. Ha kész, hagyjuk kihűlni.
Jöhet a krém elkészítése. Egy keverőedénybe tesszük a tojások sárgáját, ehhez hozzáadjuk a porcukrot, 1 csomag vaníliás cukrot, és a pudingporokat és hozzáadjuk az összes tejet. Ezt csomómentesre keverjük. Ezután gázon addig főzzük, míg be nem sűrűsödik a keverékünk. Majd levesszük a gázról és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, akkor a puha vajat hozzákeverjük. Ez a krém mehet a kihűlt piskóta tetejére.
Már csak a hab hiányzik a süti tetejére. 4 dl hideg habtejszínt óvatosan elkezdünk felverni 1 csomag vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a habfixálót is. Fontos, hogy a habtejszín hideg legyen, így lesz kemény a hab! Ha elkészült a tejszínhab, mehet a krém tetejére. Nincs más hátra, mint kapjatok elő a szekrényből egy kis csokit (akár megmaradt csokimikulást), és reszeljétek rá a hab tetejére díszítésképpen.
Érdemes fogyasztás előtt betenni pár órára a hűtőbe, de igazából azonnal is fogyasztható ha nem tudtok várni! 🙂 Jó étvágyat kívánok hozzá!
Ha kíváncsiak vagytok még a sült madártej, avagy az intelligens krémes receptre is, kattintsatok ide: https://martushazikonyhaja.hu/2021/05/intelligens-kremes-vagy-mas-neven-sult-madartej/