Epres-mascarpone krém
A következő receptben szeretném nektek leírni, hogy hogyan tudtok nagyon finom, nem gejl, stabil állagú krémet készíteni, amit tortába is tudtok tölteni. A gyümölcsöt nyugodtan lecserélhetitek bármilyen más bogyós gyümölcsre is! 🙂
Hozzávalók:
- 300 g fagyasztott gyümölcs (jelen esetben eper) – természetes friss gyümölcsből is elkészíthető!
- 400 ml hideg 30% habtejszín
- 300 g mascarpone krémsajt
- 100 g porcukor
- 1 csomag expressz zselatin fix (elhagyható)
Első lépésként főzzétek meg a gyümölcsöt. Tegyétek egy üres edénybe a fagyasztott vagy friss gyümölcsöt és főzzétek 5-6 percig, míg szétfő már a gyümölcs. Ne ijedjetek meg, fagyasztott gyümölcs esetében az elején kicsit füstölni fog, de pillanatok alatt felolvad a gyümölcs és levet ereszt, utána már ilyen gondotok nem lesz! 🙂 Ha már annyira megfőtt a gyümölcs, hogy szétmegy, akkor vegyétek le a gázról, és egy magas falú edényben botmixerre pürésítsétek. Ezután egy szitán törjétek még át, hogy az esetlegesen benne maradt magok fennakadjanak a szitán és ne kerüljenek bele a krémbe! 🙂 Ezután folpack segítségével takarjátok le, hogy ne bőrösödjön be, és hagyjátok teljesen kihűlni.
Ha kihűlt a püré, kezdődhet a krém összeállítása. A hideg habtejszínt kezdjétek el alacsony fokozaton keverni, majd apránként adjátok hozzá az egész csomag zselatin fixet, majd keverjétek a megfelelő állag eléréséig. Vigyázzatok, könnyen túl lehet verni a habtejszínt!!! Ha ez készen van, ezután apránként adjátok hozzá a krémsajtot és az előzőleg alaposan áttört porcukrot is, majd a legvégén a kihűlt püréből 150 g-ot. Ekkor már magas fokozaton keverhetitek, hiszen tapasztalni fogjátok, hogy ekkorra már szépen besűrűsödik a krém. Készen is van a krémünk, töltésre alkalmas!! Amíg nem töltitek be, tegyétek mindenképp hűtőbe!
FACEBOOK: https://www.facebook.com/martushazikonyhaja
Kedves Mártus köszönöm szépen ezt a receptet. Tökéletes finom szuper!
Kedves Veronika!
Nagyon örülök, hogy tetszik a recept! Örülök, hogy elkészítette!
üdv, Mártus 🙂
Szépnapot kivánok . Amennyiben mirelit gyümölcsöt használunk, hogy használjuk fel. Hogy ne áztassa el a süteményt? Válaszát köszönöm.
Mivel a krémbe kerül a gyümölcs, így nem fogja semmiképpen eláztatni a süteményt. Bátran használjon mirelit gyümölcsöt! üdv, Mártus