Keress a Facebook-on!
Iratkozz fel a YouTube csatornára!
Kövess az Instagram-on!
“A főzés igazán tág teret nyújt az érzelmi árnyalatok kifejezésére.” Agatha Christie

Epres-mascarpone krém

A következő receptben szeretném nektek leírni, hogy hogyan tudtok nagyon finom, nem gejl, stabil állagú krémet készíteni, amit tortába is tudtok tölteni. A gyümölcsöt nyugodtan lecserélhetitek bármilyen más bogyós gyümölcsre is! 🙂

Hozzávalók:

  • 300 g fagyasztott gyümölcs (jelen esetben eper) – természetes friss gyümölcsből is elkészíthető!
  • 400 ml hideg 30% habtejszín
  • 300 g mascarpone krémsajt
  • 100 g porcukor
  • 1 csomag expressz zselatin fix (elhagyható)

Első lépésként főzzétek meg a gyümölcsöt. Tegyétek egy üres edénybe a fagyasztott vagy friss gyümölcsöt és főzzétek 5-6 percig, míg szétfő már a gyümölcs. Ne ijedjetek meg, fagyasztott gyümölcs esetében az elején kicsit füstölni fog, de pillanatok alatt felolvad a gyümölcs és levet ereszt, utána már ilyen gondotok nem lesz! 🙂 Ha már annyira megfőtt a gyümölcs, hogy szétmegy, akkor vegyétek le a gázról, és egy magas falú edényben botmixerre pürésítsétek. Ezután egy szitán törjétek még át, hogy az esetlegesen benne maradt magok fennakadjanak a szitán és ne kerüljenek bele a krémbe! 🙂 Ezután folpack segítségével takarjátok le, hogy ne bőrösödjön be, és hagyjátok teljesen kihűlni.

Ha kihűlt a püré, kezdődhet a krém összeállítása. A hideg habtejszínt kezdjétek el alacsony fokozaton keverni, majd apránként adjátok hozzá az egész csomag zselatin fixet, majd keverjétek a megfelelő állag eléréséig. Vigyázzatok, könnyen túl lehet verni a habtejszínt!!! Ha ez készen van, ezután apránként adjátok hozzá a krémsajtot és az előzőleg alaposan áttört porcukrot is, majd a legvégén a kihűlt püréből 150 g-ot. Ekkor már magas fokozaton keverhetitek, hiszen tapasztalni fogjátok, hogy ekkorra már szépen besűrűsödik a krém. Készen is van a krémünk, töltésre alkalmas!! Amíg nem töltitek be, tegyétek mindenképp hűtőbe!

FACEBOOK: https://www.facebook.com/martushazikonyhaja

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/martus_hazi_konyhaja/

YOUTUBE: https://www.youtube.com/c/Mártusházikonyhája/

A krém betöltve tortába ilyen szépen megállja a helyét
Print Friendly, PDF & Email
Ezek a receptek is érdekelhetnek 🙂
Hamis tiramisu golyók – a szupergyors és szuperfinom nassolnivaló

Az ünnepek után az ember nem igazán vágyik édességekre, csak valami könnyű nasira. Vendégeket vártunk a két ünnep között, és Read more

Banános alagút

https://youtu.be/becx9zIPinY Sokszor nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt, viszont szeretnénk valami finomságot készíteni. Ehhez hoztam most egy finomság receptjét nektek, amit Read more

Sajtos-mascarponés pogácsa

  Volt itthon két doboz mascarpone, amit sürgősen fel kellett használnom valamihez. Mivel nálunk a pogácsa nagyon fogyó nasi, így Read more

2 hozzászólás

Add a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.