Epres-mascarpone krém

A következő receptben szeretném nektek leírni, hogy hogyan tudtok nagyon finom, nem gejl, stabil állagú krémet készíteni, amit tortába is tudtok tölteni. A gyümölcsöt nyugodtan lecserélhetitek bármilyen más bogyós gyümölcsre is! 🙂

Hozzávalók:

  • 300 g fagyasztott gyümölcs (jelen esetben eper) – természetes friss gyümölcsből is elkészíthető!
  • 400 ml hideg 30% habtejszín
  • 300 g mascarpone krémsajt
  • 100 g porcukor
  • 1 csomag expressz zselatin fix (elhagyható)

Első lépésként főzzétek meg a gyümölcsöt. Tegyétek egy üres edénybe a fagyasztott vagy friss gyümölcsöt és főzzétek 5-6 percig, míg szétfő már a gyümölcs. Ne ijedjetek meg, fagyasztott gyümölcs esetében az elején kicsit füstölni fog, de pillanatok alatt felolvad a gyümölcs és levet ereszt, utána már ilyen gondotok nem lesz! 🙂 Ha már annyira megfőtt a gyümölcs, hogy szétmegy, akkor vegyétek le a gázról, és egy magas falú edényben botmixerre pürésítsétek. Ezután egy szitán törjétek még át, hogy az esetlegesen benne maradt magok fennakadjanak a szitán és ne kerüljenek bele a krémbe! 🙂 Ezután folpack segítségével takarjátok le, hogy ne bőrösödjön be, és hagyjátok teljesen kihűlni.

Ha kihűlt a püré, kezdődhet a krém összeállítása. A hideg habtejszínt kezdjétek el alacsony fokozaton keverni, majd apránként adjátok hozzá az egész csomag zselatin fixet, majd keverjétek a megfelelő állag eléréséig. Vigyázzatok, könnyen túl lehet verni a habtejszínt!!! Ha ez készen van, ezután apránként adjátok hozzá a krémsajtot és az előzőleg alaposan áttört porcukrot is, majd a legvégén a kihűlt püréből 150 g-ot. Ekkor már magas fokozaton keverhetitek, hiszen tapasztalni fogjátok, hogy ekkorra már szépen besűrűsödik a krém. Készen is van a krémünk, töltésre alkalmas!! Amíg nem töltitek be, tegyétek mindenképp hűtőbe!

FACEBOOK: https://www.facebook.com/martushazikonyhaja

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/martus_hazi_konyhaja/

YOUTUBE: https://www.youtube.com/c/Mártusházikonyhája/

A krém betöltve tortába ilyen szépen megállja a helyét
Print Friendly, PDF & Email
Ezek a receptek is érdekelhetnek 🙂
Banános alagút

https://youtu.be/becx9zIPinY Sokszor nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt, viszont szeretnénk valami finomságot készíteni. Ehhez hoztam most egy finomság receptjét nektek, amit Read more

Sajtos-mascarponés pogácsa

  Volt itthon két doboz mascarpone, amit sürgősen fel kellett használnom valamihez. Mivel nálunk a pogácsa nagyon fogyó nasi, így Read more

Eperkrémes piskótatekercs

https://youtu.be/z2ydHhzyViA Piskótatekercs készítéséről egy segítő videó Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem a piskóta készítése nagyon sokáig mummus Read more

About The Author


Mártus

Mártus vagyok, két gyönyörű kisfiú édesanyja és egy csodálatos férfi felesége. Gyerekkoromban sokat álltam nagymamáim és édesanyám mellett, tanultam tőlük a sütés-főzés fortélyait. Ma már több-kevesebb sikerrel igyekszem levenni a lábáról a családomat a főztömmel. :)

Leave a Comment