A következő receptben szeretném nektek leírni, hogy hogyan tudtok nagyon finom, nem gejl, stabil állagú krémet készíteni, amit tortába is tudtok tölteni. A gyümölcsöt nyugodtan lecserélhetitek bármilyen más bogyós gyümölcsre is! 🙂

Hozzávalók:

  • 300 g fagyasztott gyümölcs (jelen esetben eper) – természetes friss gyümölcsből is elkészíthető!
  • 400 ml hideg 30% habtejszín
  • 300 g mascarpone krémsajt
  • 100 g porcukor
  • 1 csomag expressz zselatin fix (elhagyható)

Első lépésként főzzétek meg a gyümölcsöt. Tegyétek egy üres edénybe a fagyasztott vagy friss gyümölcsöt és főzzétek 5-6 percig, míg szétfő már a gyümölcs. Ne ijedjetek meg, fagyasztott gyümölcs esetében az elején kicsit füstölni fog, de pillanatok alatt felolvad a gyümölcs és levet ereszt, utána már ilyen gondotok nem lesz! 🙂 Ha már annyira megfőtt a gyümölcs, hogy szétmegy, akkor vegyétek le a gázról, és egy magas falú edényben botmixerre pürésítsétek. Ezután egy szitán törjétek még át, hogy az esetlegesen benne maradt magok fennakadjanak a szitán és ne kerüljenek bele a krémbe! 🙂 Ezután folpack segítségével takarjátok le, hogy ne bőrösödjön be, és hagyjátok teljesen kihűlni.

Ha kihűlt a püré, kezdődhet a krém összeállítása. A hideg habtejszínt kezdjétek el alacsony fokozaton keverni, majd apránként adjátok hozzá az egész csomag zselatin fixet, majd keverjétek a megfelelő állag eléréséig. Vigyázzatok, könnyen túl lehet verni a habtejszínt!!! Ha ez készen van, ezután apránként adjátok hozzá a krémsajtot és az előzőleg alaposan áttört porcukrot is, majd a legvégén a kihűlt püréből 150 g-ot. Ekkor már magas fokozaton keverhetitek, hiszen tapasztalni fogjátok, hogy ekkorra már szépen besűrűsödik a krém. Készen is van a krémünk, töltésre alkalmas!! Amíg nem töltitek be, tegyétek mindenképp hűtőbe!

FACEBOOK: https://www.facebook.com/martushazikonyhaja

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/martus_hazi_konyhaja/

YOUTUBE: https://www.youtube.com/c/Mártusházikonyhája/

A krém betöltve tortába ilyen szépen megállja a helyét
Print Friendly, PDF & Email
Ezek a receptek is érdekelhetnek 🙂
A kelt tészta (alaprecept)

https://youtu.be/0O2UUy7F8HA     Hozzávalók: - 2,5-3,2 dl langyos tej (a mennyiség attól függ, hogy formázhatóbb vagy lágyabb tésztát szeretnénk) - Read more

Eperkrémes piskótatekercs

https://youtu.be/z2ydHhzyViA Piskótatekercs készítéséről egy segítő videó Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem a piskóta készítése nagyon sokáig mummus Read more

Tejes pite eperöntettel

https://youtu.be/9cLk_t4fYlw   A férjem már napok óta mondogatja, csináljak már olyan finom tejes pitét, amit szoktam, mert azt annyira szereti. Read more

4 thoughts on “Epres-mascarpone krém

  1. Kedves Mártus köszönöm szépen ezt a receptet. Tökéletes finom szuper!

    1. Kedves Veronika!

      Nagyon örülök, hogy tetszik a recept! Örülök, hogy elkészítette!

      üdv, Mártus 🙂

    1. Mivel a krémbe kerül a gyümölcs, így nem fogja semmiképpen eláztatni a süteményt. Bátran használjon mirelit gyümölcsöt! üdv, Mártus

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük