Keress a Facebook-on!
Iratkozz fel a YouTube csatornára!
Kövess az Instagram-on!
“A főzés igazán tág teret nyújt az érzelmi árnyalatok kifejezésére.” Agatha Christie

Banános alagút

Sokszor nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt, viszont szeretnénk valami finomságot készíteni. Ehhez hoztam most egy finomság receptjét nektek, amit pikk-pakk összeállíthattok. Érdemes előtt este összerakni a sütit, és másnapra tökéletes állaga lesz!!!

Hozzávalók a kekszes réteghez:

  • 25 dkg darált keksz
  • 15 dkg puha vaj vagy margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál cukormentes kakaópor
  • 0,5 dl tej (vagy kávéval is helyettesíthető)
  • 2-3 evőkanál rum vagy rumaroma
  • vaníliás keksz az aljára

Az összes alapanyagot gyors mozdulatokkal egynemű tésztává gyúrjuk. Egy 10,5*30 cm-es kenyér formát kibélelünk folpack-kal és beleegyengetjük a tésztát, hogy mindenhova jusson. Addig míg összeállítjuk a tölteléket, betesszük a hűtőbe, hogy a vaj visszadermedjen kicsit.

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 2 dl 30%-os cukormentes habtejszín
  • 100 g porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag Expressz Zselatin fix por
  • 25 dkg mascarpone krémsajt
  • 1-2 db banán

A hideg habtejszínt elkezdjük kihabosítani, majd folyamatosan hozzáadjuk a cukrokat, és a zselatin fixet is. A legvégén, mikor már kemény a hab, akkor keverjük hozzá a mascarpone sajtot is. Annyit szeretnék hozzátenni, hogy ha őzgerinc formában készítitek, ennek a tölteléknek szerintem a fele is elég lesz!!!

Kivesszük a hűtőből az előkészített kekszes alapot, beletesszük a krém felét, aztán középre fektetjük a banánt, majd rásimítjuk a krém másik felét. A tetejére (ami majd a süti alja lesz) rásorakoztatunk vaníliás kekszeket. Az egészet bebugyoláljuk a folpack-kal, és betesszük a hűtőbe minimum 1-2 órára, de ahogy az elején is írtam, az a legjobb ha egy egész éjszakát pihen a süti, így le tökéletes állagú. Jó étvágyat kívánok hozzá!

FACEBOOK: https://www.facebook.com/martushazikonyhaja

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/martus_hazi_konyhaja/

YOUTUBE: https://www.youtube.com/c/Mártusházikonyhája/

Print Friendly, PDF & Email
Ezek a receptek is érdekelhetnek 🙂
Hamis tiramisu golyók – a szupergyors és szuperfinom nassolnivaló

Az ünnepek után az ember nem igazán vágyik édességekre, csak valami könnyű nasira. Vendégeket vártunk a két ünnep között, és Read more

Epres tiramisu

Itt az eperszezon, ezért sűrűn gondolkodom rajta, hogy milyen formában használhatnám fel. A férjem nem igazán szereti a tiramisut kávéval Read more

A retro édességek királya: a kókuszos keksztekercs

https://youtu.be/Aoqu4X3LvyA   Itt a szilveszter, itt a bulizás ideje! Meghoztam nektek az igazán retro süti receptjét, ez pedig a kókuszos Read more

Add a Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.