Banános alagút

Sokszor nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt, viszont szeretnénk valami finomságot készíteni. Ehhez hoztam most egy finomság receptjét nektek, amit pikk-pakk összeállíthattok. Érdemes előtt este összerakni a sütit, és másnapra tökéletes állaga lesz!!!
Hozzávalók a kekszes réteghez:
- 25 dkg darált keksz
- 15 dkg puha vaj vagy margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál cukormentes kakaópor
- 0,5 dl tej (vagy kávéval is helyettesíthető)
- 2-3 evőkanál rum vagy rumaroma
- vaníliás keksz az aljára
Az összes alapanyagot gyors mozdulatokkal egynemű tésztává gyúrjuk. Egy 10,5*30 cm-es kenyér formát kibélelünk folpack-kal és beleegyengetjük a tésztát, hogy mindenhova jusson. Addig míg összeállítjuk a tölteléket, betesszük a hűtőbe, hogy a vaj visszadermedjen kicsit.
Hozzávalók a töltelékhez:
- 2 dl 30%-os cukormentes habtejszín
- 100 g porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag Expressz Zselatin fix por
- 25 dkg mascarpone krémsajt
- 1-2 db banán
A hideg habtejszínt elkezdjük kihabosítani, majd folyamatosan hozzáadjuk a cukrokat, és a zselatin fixet is. A legvégén, mikor már kemény a hab, akkor keverjük hozzá a mascarpone sajtot is. Annyit szeretnék hozzátenni, hogy ha őzgerinc formában készítitek, ennek a tölteléknek szerintem a fele is elég lesz!!!
Kivesszük a hűtőből az előkészített kekszes alapot, beletesszük a krém felét, aztán középre fektetjük a banánt, majd rásimítjuk a krém másik felét. A tetejére (ami majd a süti alja lesz) rásorakoztatunk vaníliás kekszeket. Az egészet bebugyoláljuk a folpack-kal, és betesszük a hűtőbe minimum 1-2 órára, de ahogy az elején is írtam, az a legjobb ha egy egész éjszakát pihen a süti, így le tökéletes állagú. Jó étvágyat kívánok hozzá!
FACEBOOK: https://www.facebook.com/martushazikonyhaja
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/martus_hazi_konyhaja/
YOUTUBE: https://www.youtube.com/c/Mártusházikonyhája/
