Banános alagút

Sokszor nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt, viszont szeretnénk valami finomságot készíteni. Ehhez hoztam most egy finomság receptjét nektek, amit pikk-pakk összeállíthattok. Érdemes előtt este összerakni a sütit, és másnapra tökéletes állaga lesz!!!

Hozzávalók a kekszes réteghez:

  • 25 dkg darált keksz
  • 15 dkg puha vaj vagy margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál cukormentes kakaópor
  • 0,5 dl tej (vagy kávéval is helyettesíthető)
  • 2-3 evőkanál rum vagy rumaroma
  • vaníliás keksz az aljára

Az összes alapanyagot gyors mozdulatokkal egynemű tésztává gyúrjuk. Egy 10,5*30 cm-es kenyér formát kibélelünk folpack-kal és beleegyengetjük a tésztát, hogy mindenhova jusson. Addig míg összeállítjuk a tölteléket, betesszük a hűtőbe, hogy a vaj visszadermedjen kicsit.

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 2 dl 30%-os cukormentes habtejszín
  • 100 g porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag Expressz Zselatin fix por
  • 25 dkg mascarpone krémsajt
  • 1-2 db banán

A hideg habtejszínt elkezdjük kihabosítani, majd folyamatosan hozzáadjuk a cukrokat, és a zselatin fixet is. A legvégén, mikor már kemény a hab, akkor keverjük hozzá a mascarpone sajtot is. Annyit szeretnék hozzátenni, hogy ha őzgerinc formában készítitek, ennek a tölteléknek szerintem a fele is elég lesz!!!

Kivesszük a hűtőből az előkészített kekszes alapot, beletesszük a krém felét, aztán középre fektetjük a banánt, majd rásimítjuk a krém másik felét. A tetejére (ami majd a süti alja lesz) rásorakoztatunk vaníliás kekszeket. Az egészet bebugyoláljuk a folpack-kal, és betesszük a hűtőbe minimum 1-2 órára, de ahogy az elején is írtam, az a legjobb ha egy egész éjszakát pihen a süti, így le tökéletes állagú. Jó étvágyat kívánok hozzá!

FACEBOOK: https://www.facebook.com/martushazikonyhaja

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/martus_hazi_konyhaja/

YOUTUBE: https://www.youtube.com/c/Mártusházikonyhája/

Print Friendly, PDF & Email
Ezek a receptek is érdekelhetnek 🙂
Epres tiramisu

Itt az eperszezon, ezért sűrűn gondolkodom rajta, hogy milyen formában használhatnám fel. A férjem nem igazán szereti a tiramisut kávéval Read more

A retro édességek királya: a kókuszos keksztekercs

https://youtu.be/Aoqu4X3LvyA   Itt a szilveszter, itt a bulizás ideje! Meghoztam nektek az igazán retro süti receptjét, ez pedig a kókuszos Read more

Eperkrémes piskótatekercs

https://youtu.be/z2ydHhzyViA Piskótatekercs készítéséről egy segítő videó Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem a piskóta készítése nagyon sokáig mummus Read more

About The Author


Mártus

Mártus vagyok, két gyönyörű kisfiú édesanyja és egy csodálatos férfi felesége. Gyerekkoromban sokat álltam nagymamáim és édesanyám mellett, tanultam tőlük a sütés-főzés fortélyait. Ma már több-kevesebb sikerrel igyekszem levenni a lábáról a családomat a főztömmel. :)

Leave a Comment