Vaníliasodó (alaprecept)
Szeretném röviden leírni Nektek, hogyan tudtok nagyon finom vaníliasodót készíteni. Nagyon finom kiegészítője lesz aranygaluskának, vagy palacsintához például.
Hozzávalók:
- 300 ml 3,5 %-os tej
- 50 g cukor
- 1 csipet só
- 2 csomag vaníliás cukor (vagy 1 vaníliarúd kikapart magjai)
- 5 tojás sárgája
- 1 púpos evőkanál liszt (vagy keményítő, vagy vaníliás pudingpor)
Egy edénybe teszünk fel vizet forrni, amiből vízgőz lesz majd. Egy olyan edényben, amit vízgőz fölé tudtok tenni, keverjétek össze a lisztet, a cukrokat, a tojás sárgákat, majd amikor homogénná vált, akkor lassan a tejjel is keverjétek össze. 1 csipet só is mehet hozzá nyugodtan.
Ezután vízgőz felett folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük a sodót, majd jól kihűtjük. Fogyasszátok egészséggel! 🙂
FACEBOOK: https://www.facebook.com/martushazikonyhaja