Szeretném röviden leírni Nektek, hogyan tudtok nagyon finom vaníliasodót készíteni. Nagyon finom kiegészítője lesz aranygaluskának, vagy palacsintához például.

Hozzávalók:

  • 300 ml 3,5 %-os tej
  • 50 g cukor
  • 1 csipet só
  • 2 csomag vaníliás cukor (vagy 1 vaníliarúd kikapart magjai)
  • 5 tojás sárgája
  • 1 púpos evőkanál liszt (vagy keményítő, vagy vaníliás pudingpor)

Egy edénybe teszünk fel vizet forrni, amiből vízgőz lesz majd. Egy olyan edényben, amit vízgőz fölé tudtok tenni, keverjétek össze a lisztet, a cukrokat, a tojás sárgákat, majd amikor homogénná vált, akkor lassan a tejjel is keverjétek össze. 1 csipet só is mehet hozzá nyugodtan.

Ezután vízgőz felett folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük a sodót, majd jól kihűtjük. Fogyasszátok egészséggel! 🙂


FACEBOOK: https://www.facebook.com/martushazikonyhaja

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/martus_hazi_konyhaja/

YOUTUBE: https://www.youtube.com/c/Mártusházikonyhája/

Print Friendly, PDF & Email
Ezek a receptek is érdekelhetnek 🙂
Sütőtökös kevert süti

https://youtu.be/qzbueDJFEu8 Nagyobbik fiamról, Misikéről már írtam korábbi blogomban. Azonban Misike mellett született egy kisfiam múlt nyáron, Marci, aki most múlt Read more

Túrós muffin

https://youtu.be/tuPZsWw2Kmw Egyik kedves Mártus házi konyhája Facebook csoport tagom megkért, dobjak már fel a blogra valami gyors receptet, amit hétvégén el Read more

A kelt tészta (alaprecept)

https://youtu.be/0O2UUy7F8HA     Hozzávalók: - 2,5-3,2 dl langyos tej (a mennyiség attól függ, hogy formázhatóbb vagy lágyabb tésztát szeretnénk) - Read more

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük