Vaníliasodó (alaprecept)

Szeretném röviden leírni Nektek, hogyan tudtok nagyon finom vaníliasodót készíteni. Nagyon finom kiegészítője lesz aranygaluskának, vagy palacsintához például.

Hozzávalók:

  • 300 ml 3,5 %-os tej
  • 50 g cukor
  • 1 csipet só
  • 2 csomag vaníliás cukor (vagy 1 vaníliarúd kikapart magjai)
  • 5 tojás sárgája
  • 1 púpos evőkanál liszt (vagy keményítő, vagy vaníliás pudingpor)

Egy edénybe teszünk fel vizet forrni, amiből vízgőz lesz majd. Egy olyan edényben, amit vízgőz fölé tudtok tenni, keverjétek össze a lisztet, a cukrokat, a tojás sárgákat, majd amikor homogénná vált, akkor lassan a tejjel is keverjétek össze. 1 csipet só is mehet hozzá nyugodtan.

Ezután vízgőz felett folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük a sodót, majd jól kihűtjük. Fogyasszátok egészséggel! 🙂


FACEBOOK: https://www.facebook.com/martushazikonyhaja

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/martus_hazi_konyhaja/

YOUTUBE: https://www.youtube.com/c/Mártusházikonyhája/

Print Friendly, PDF & Email
Ezek a receptek is érdekelhetnek 🙂
Aranygaluska, ahogy én készítem

https://youtu.be/YasPCksgkYA Nincs is finomabb egy jó diós, jó vajas aranygaluskánál!! Természetesen csakis vaníliasodóval!!!! Ez egy igazán tradicionális magyar édesség, és Read more

Vaníliás diós kifli

Hétvégén vidéken voltam szüleimnél, ahol anyukám ellátott minden földi jóval, közte házi dióval is. Gyorsan kitaláltam, hogy csinálok belőle valami Read more

Rákóczi túrós

https://youtu.be/Vx-w9nZHEeE Ha egy igazán klasszikus magyar finomságot szeretnétek sütni, akkor ajánlom figyelmetekbe ezt az isteni rákóczi túróst. Ti tudtátok, hogy Read more

About The Author


Mártus

Mártus vagyok, két gyönyörű kisfiú édesanyja és egy csodálatos férfi felesége. Gyerekkoromban sokat álltam nagymamáim és édesanyám mellett, tanultam tőlük a sütés-főzés fortélyait. Ma már több-kevesebb sikerrel igyekszem levenni a lábáról a családomat a főztömmel. :)

Leave a Comment