Diétás Valentin napi linzer szívecskék

Mivel holnap Valentin nap lesz, így gondolkodtam valami aranyos sütire, ami erre a napra megfelelő. Linzer receptre esett a választásom, viszont most diétás verzióban, hiszen hagyományos receptet már találhattok itt a weboldalon (hagyományos linzer recept: https://martushazikonyhaja.hu/2019/11/narancsos-karacsonyi-linzer/)

Hozzávalók a diétás verzióhoz:

  • 200 g Dia Wellness -50 ch lisztkeverék
  • 100 g Dia Wellness linzer alap
  • 120 g hideg vaj
  • 25 g víz
  • piros ételfesték gél (Fractal) a színezéshez
  • Dia Wellness cukormentes sárgabaracklekvár a töltéshez

Az alapanyagokat (lisztek, vaj, víz és ételfesték) jól összedolgozzuk gyorsan és folpack-ba csomagolva hűtőbe tesszük minimum 30 percre.

Ekkor bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra, hogy felmelegedjen, mire letelik a 30 perc. Fél óra letelte után kivesszük a hűtőből a linzertésztát, és lisztezett felületen kinyújtjuk 3-5 mm vastagra, majd tetszőleges formával kiszaggatjuk. A tepsire szilikonos sütőpapírt teszünk, erre tesszük a kiszaggatott linzereket, és 10-13 perc alatt készre sütjük őket.

Nagyon figyeljetek rá, hogy ne legyen több a sütési idő, mint 13 perc, mert még mikor kiveszitek, akkor is picit keményedni fog a tészta, miközben kihűl. Hagyjátok teljesen kihűlni mielőtt megtöltitek!! 🙂 Jó étvágyat kívánok hozzá!

FACEBOOK: https://www.facebook.com/martushazikonyhaja

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/martus_hazi_konyhaja/

YOUTUBE: https://www.youtube.com/c/Mártusházikonyhája/

Print Friendly, PDF & Email
Ezek a receptek is érdekelhetnek 🙂
Mákos-citromos linzer
Mákos-citromos linzer

Mákos-citromos linzer mogyorókrémmel töltve Ez a recept egy kicsit megcsavarja a hagyományos linzer receptet. Igazából az elkészítése teljesen olyan, mint Read more

Narancsos karácsonyi linzer

https://youtu.be/RdyKEtN-UV4   Nem hinném, hogy sok olyan háztartás van, ahol karácsonykor hiányozna ez az isteni finom desszert. Hiszen kevés, és Read more

Diétás kenyér szénhidrát-csökkentett lisztekből

Mivel sokan kértétek a Facebook csoportomban, hogy szeretnétek ennek a kenyérnek a receptjét, így gondoltam felírom ide a weboldalra, hogy Read more

About The Author


Mártus

Mártus vagyok, két gyönyörű kisfiú édesanyja és egy csodálatos férfi felesége. Gyerekkoromban sokat álltam nagymamáim és édesanyám mellett, tanultam tőlük a sütés-főzés fortélyait. Ma már több-kevesebb sikerrel igyekszem levenni a lábáról a családomat a főztömmel. :)

Leave a Comment