Joghurtos-gyümölcsös kevert sütemény
Még tavaly készítettem egy videót a youtube csatornára, melyen egy isteni finom cseresznyés kevert sütit készítettem. Ezt láthatjátok a fenti videón! 🙂 Ma egy kicsit diétásabb verzióban készítettem el, így is isteni finom lett!!! Leírom most nektek mindkét változatot, mindenki kiválaszthatja, melyiket készítené el szívesebben! 🙂
Hagyományos változat:
- 3 db tojás
- 100 g kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 300 g joghurt
- 350 g búzaliszt
- 1 csomag sütőport
- gyümölcs ízlés szerint
Diétás változat:
- 3 tojás
- 25 g Dia Wellness negyedannyi édesítő
- 1 teáskanál vanília aroma
- 300 g natúr joghurt (3%)
- 350 g Dia Wellness -50 CH lisztkeverék
- 1 csomag sütőpor
- gyümölcs ízlés szerint
Elkészítése mindkét esetben ugyanúgy néz ki! Először a tojásokat kihabosítjuk a cukrokkal/édesítővel addig, míg ki nem fehéredik. Ezután hozzáöntjük óvatosan a joghurtot, majd a végén a liszttel elkevert sütőport is.
Egy vajjal kikent vagy szilikonos sütőpapírral bélelt kisebb méretű tepsibe (20*25) öntjük, jól elegyengetjük, majd a tetejét a kedvenc gyümölcsünkkel kirakjuk.
200 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütöttem, de ez tudjátok, hogy nagyon sütőfüggő!! Tűpróbával tudjátok ellenőrizni a süti közepén, hogy átsült-e. Miután kihűlt, por állagú édesítővel, vagy porcukorral megszórjátok. Fogyasszátok egészséggel!! 🙂
FACEBOOK: https://www.facebook.com/martushazikonyhaja