kozák sapka

Kozák sapka (Hólabda)


Egy újabb családi receptet hoztam nektek. Nálunk az ünnepek nem teltek el úgy hogy ez a sütemény ne lett volna az asztalon 🙂

Hozzávalók a piskótához:

  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál víz
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor

A tojásokat szétválasztjuk. A cukor felét a sárgához, felét a fehérjéhez adjuk. A fehérjét a cukorral elkezdjük kemény habbá verni, majd hozzáadjuk a vizet is. A sárgáját is habosra keverjük a cukorral, majd a tojásfehérje habból kiveszünk kicsit, és fellazítjuk vele. Ezután a sárgájás cukrot hozzákeverjük óvatosan a fehérjehabhoz. Nagyon vigyázzunk, hogy ne törjön össze!!! A lisztet a kakaóporral összekeverjük, átszitáljuk és a végén ezt is óvatosan hozzá keverjük.

Egy hagyományos gáztepsibe szilikonos sütőpapírt teszünk, és 175 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Hozzávalók a krémhez:

  • 5 dl tej
  • 5 evőkanál liszt
  • 20 dkg puha vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A tejet elkezdjük egy edényben melegíteni, majd hozzáadjuk a lisztet és sűrűre főzzük. Ezután ezt teljesen hagyjuk kihűlni! A puha vajat a cukrokkal habosra keverünk, és hozzákeverjük a kihűlt lisztes tejet is.

Forgatás: kókuszreszelékbe

Tetejére: 100 g csokoládé + 50 g vaj összeolvasztva

Tetszőleges formákat szúrunk ki a piskótából, megkenjük kettő közepét a krémmel és a szélét is, majd meghempergetjük a kókuszreszelékben. A tetejét bekenjük a megolvasztott csokival. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Print Friendly, PDF & Email
Ezek a receptek is érdekelhetnek 🙂
Mákos-citromos linzer
Mákos-citromos linzer

Mákos-citromos linzer mogyorókrémmel töltve Ez a recept egy kicsit megcsavarja a hagyományos linzer receptet. Igazából az elkészítése teljesen olyan, mint Read more

Karácsonyi HABKARIKA

Már nagyon régóta próbálkozom egy igazán finom habkarikát készíteni, mert a sógorom csak ezt az édességet eszi meg karácsonykor. Eddig Read more

Narancsos fehércsokoládé GANACHE krém

Mai napon egy nagyon finom krém receptet hoztam Nektek, amivel tortát is szuperül tudtok burkolni, illetve például a legutóbbi receptemben Read more

About The Author


Mártus

Mártus vagyok, két gyönyörű kisfiú édesanyja és egy csodálatos férfi felesége. Gyerekkoromban sokat álltam nagymamáim és édesanyám mellett, tanultam tőlük a sütés-főzés fortélyait. Ma már több-kevesebb sikerrel igyekszem levenni a lábáról a családomat a főztömmel. :)

Leave a Comment