Kozák sapka (Hólabda)

Egy újabb családi receptet hoztam nektek. Nálunk az ünnepek nem teltek el úgy hogy ez a sütemény ne lett volna az asztalon 🙂
Hozzávalók a piskótához:
- 8 db tojás
- 8 evőkanál víz
- 25 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A tojásokat szétválasztjuk. A cukor felét a sárgához, felét a fehérjéhez adjuk. A fehérjét a cukorral elkezdjük kemény habbá verni, majd hozzáadjuk a vizet is. A sárgáját is habosra keverjük a cukorral, majd a tojásfehérje habból kiveszünk kicsit, és fellazítjuk vele. Ezután a sárgájás cukrot hozzákeverjük óvatosan a fehérjehabhoz. Nagyon vigyázzunk, hogy ne törjön össze!!! A lisztet a kakaóporral összekeverjük, átszitáljuk és a végén ezt is óvatosan hozzá keverjük.
Egy hagyományos gáztepsibe szilikonos sütőpapírt teszünk, és 175 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Hozzávalók a krémhez:
- 5 dl tej
- 5 evőkanál liszt
- 20 dkg puha vaj
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
A tejet elkezdjük egy edényben melegíteni, majd hozzáadjuk a lisztet és sűrűre főzzük. Ezután ezt teljesen hagyjuk kihűlni! A puha vajat a cukrokkal habosra keverünk, és hozzákeverjük a kihűlt lisztes tejet is.
Forgatás: kókuszreszelékbe
Tetejére: 100 g csokoládé + 50 g vaj összeolvasztva
Tetszőleges formákat szúrunk ki a piskótából, megkenjük kettő közepét a krémmel és a szélét is, majd meghempergetjük a kókuszreszelékben. A tetejét bekenjük a megolvasztott csokival. Jó étvágyat kívánok hozzá!