Kürtőskalács házilag (sütőben sütve)

Kürtőskalács házilag (sütőben sütve)

Kürtőskalács házilag (sütőben sütve)

Ha vége a nyárnak, eltűnnek a kürtőskalácsos bódék is …. viszont hoztam most nektek egy receptet, videót, amin bemutatom nektek, hogy hogyan tudtok otthon is igazán finom, házi kürtőskalácsot készíteni.

Kalács tészta:

  • 220 ml langyos tej
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 20 g friss élesztő
  • 500 g finomliszt
  • 1 nagy csipet só
  • 1 egész tojás és egy 1 tojássárgája
  • 50 g vaj

Sütéshez:

  • 6 evőkanál olvasztott vaj
  • 6-8 evőkanál kristálycukor
  • 2 tk fahéj
  • 6 üres sörös doboz
  • alufólia

A tejben elkeverjük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztben elkeverjük a sót, és hozzáadjuk a tojást és a tejes, cukros élesztőt. Összedolgozzuk, és hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat, amivel együtt 10 percig dagasztjuk a tésztát, majd egy órán keresztül, langyos helyen kelesztjük. Addig a sörös dobozokat szorosan betekerjük alufóliával, a sütőnket pedig előmelegítjük 220 fokra. A megkelt tésztát 6 részre osztjuk, és minél hosszabb, mindenhol egyenlő vastag kukacokat sodrunk belőle. A sörös dobozokat megkenjük olvasztott vajjal, rátekerjük a tésztát, kicsit megnyomkodjuk, hogy a tésztacsíkok összeérjenek, majd megkenjük a tésztát is vajjal, és a cukorba hempergetjük. 220 fokos sütőben 12-14 perc alatt megsütjük a kalácsokat, és még forrón fahéjas cukorba hempergetjük a őket.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Kürtőskalács házilag (sütőben sütve)
Kürtőskalács házilag (sütőben sütve)
Print Friendly, PDF & Email
Ezek a receptek is érdekelhetnek 🙂
Békebeli túrós bukta

    Drága Nagymamám specialitása volt anno ez a finomság! Mindig ezt kértük tőle - "Mama, kérlek süss egy kis Read more

Kakaós csiga

https://youtu.be/zWKB6xRp3WQ   Ki az, akinek gyerekkorában nem volt a kedvenc reggeli péksütije a kakaós csiga?? Ugye, hogy nem nagyon van Read more

Répatorta

  Közeledik a húsvét, ilyenkor sokan elkészítik a répatortát. Gondoltam készítek egyet most nektek, hogy ötletet adjak azzal, én hogyan Read more

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük