Retro receptek Sós sütemények

A legtutibb sajtos pogácsa

Pogácsa

Biztos nálatok is előfordult már, hogy vendégek jöttek hozzátok és úgy sütöttetek volna egy fincsi pogácsát, de nem volt egy igazán jó receptetek. Ez a recept, amit ma hoztam nektek, egy tutira bevált, többször kipróbált recept!!!! Ti is készítsétek el otthon! 🙂

Hozzávalók (kb.90 db-hoz):

  • 1 kg búzafinomliszt
  • 4 teáskanál só
  • 25 dkg hideg margarin
  • 5 dkg friss élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 3 tojássárgája
  • 2 dl tejföl
  • 25 dkg félzsíros túró
  • 3 dl langyos tej

A langyos tejben elmorzsoljuk a friss élesztőt (vagy elkeverjük a szárított élesztőt), a cukrot, és egy pici lisztet. Hagyjuk pár percig állni, amíg felfut az élesztő.

A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, majd a hideg, kockára vágott margarint, és jól elmorzsoljuk. Amikor már nem éreztek benne margarin darabokat, mehet hozzá a többi hozzávaló is, beleértve a felfutott élesztőt. Összegyúrjuk az egészet! Kinyújtjuk, majd hajtogatjuk (lásd a videóban). Ezt megismételjük kétszer 30 percenként. Tehát összesen minimum 3x hajtogatjuk.

A végén kinyújtjuk, lekenjük tojással, megszórjuk jó bőségesen reszelt sajttal, és kiszaggatjuk tetszőleges nagyságúra. Szilikonos sütőpapírra sorakoztatjuk a pogácsákat, és 200 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂


FACEBOOK: https://www.facebook.com/martushazikonyhaja

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/martus_hazi_konyhaja/

YOUTUBE: https://www.youtube.com/c/Mártusházikonyhája/

Print Friendly, PDF & Email
Ezek a receptek is érdekelhetnek 🙂
Mini sajtos bagett

    Egy mozgalmas vasárnap végén elgondolkodtam, mit is kellene másnap reggelire összehozni, hiszen már fogyóban van a pékáru itthon. Read more

Túrós lepénykék

Kisfiam imádja a túrós dolgokat, és ezt a lepénykét sokszor csinálom neki reggelire. Nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető.   Hozzávalók: Read more

A kelt tészta (alaprecept)

https://youtu.be/0O2UUy7F8HA     Hozzávalók: - 2,5-3,2 dl langyos tej (a mennyiség attól függ, hogy formázhatóbb vagy lágyabb tésztát szeretnénk) - Read more

11 Hozzászólás

  1. Tetszik a video bemutatasa nagyon jo az eloado . tetszenek a receptek .

    1. Nagyon kedves, köszönöm szépen

  2. Ugyesen adja elo a teszta kesziteseket ez tetszik .

    1. Köszönöm szépen

  3. Elkeszitem mert finomnak latom. Koszonom .

    1. Szívesen 😊

  4. Tetszenek a recepjein Martus .

    1. Köszönöm 🤗

  5. Jo alapos receptjei vannak .

    1. Köszönöm szépen 🤗

    2. Nagyon kedves, köszönöm szépen 😊

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez is érdekes lehet...