A legtutibb sajtos pogácsa
Biztos nálatok is előfordult már, hogy vendégek jöttek hozzátok és úgy sütöttetek volna egy fincsi pogácsát, de nem volt egy igazán jó receptetek. Ez a recept, amit ma hoztam nektek, egy tutira bevált, többször kipróbált recept!!!! Ti is készítsétek el otthon! 🙂
Hozzávalók (kb.90 db-hoz):
- 1 kg búzafinomliszt
- 4 teáskanál só
- 25 dkg hideg margarin
- 5 dkg friss élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 3 tojássárgája
- 2 dl tejföl
- 25 dkg félzsíros túró
- 3 dl langyos tej
A langyos tejben elmorzsoljuk a friss élesztőt (vagy elkeverjük a szárított élesztőt), a cukrot, és egy pici lisztet. Hagyjuk pár percig állni, amíg felfut az élesztő.
A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, majd a hideg, kockára vágott margarint, és jól elmorzsoljuk. Amikor már nem éreztek benne margarin darabokat, mehet hozzá a többi hozzávaló is, beleértve a felfutott élesztőt. Összegyúrjuk az egészet! Kinyújtjuk, majd hajtogatjuk (lásd a videóban). Ezt megismételjük kétszer 30 percenként. Tehát összesen minimum 3x hajtogatjuk.
A végén kinyújtjuk, lekenjük tojással, megszórjuk jó bőségesen reszelt sajttal, és kiszaggatjuk tetszőleges nagyságúra. Szilikonos sütőpapírra sorakoztatjuk a pogácsákat, és 200 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Nagyon jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂
FACEBOOK: https://www.facebook.com/martushazikonyhaja
Tetszik a video bemutatasa nagyon jo az eloado . tetszenek a receptek .
Nagyon kedves, köszönöm szépen
Ugyesen adja elo a teszta kesziteseket ez tetszik .
Köszönöm szépen
Elkeszitem mert finomnak latom. Koszonom .
Szívesen 😊
Tetszenek a recepjein Martus .
Köszönöm 🤗
Jo alapos receptjei vannak .
Köszönöm szépen 🤗
Nagyon kedves, köszönöm szépen 😊