Túró rudi

Kinek a gyermeke ne szeretné a túró rudit?? Na, azért valljuk be, hogy mi, szülők se vetjük meg ezt a finom édességet. Ezért gondoltam, hogy most elhozom nektek ennek a receptjét, hogy ezentúl ne kelljen a boltban vásárolni ezt az édességet. Rá fogtok jönni, hogy sokkal finomabb lesz, mint a bolti 🙂
Hozzávalók: kb.10 darabhoz
– 50 dkg félzsíros tehéntúró
– 10 dkg porcukor
– 1 citrom reszelt héja, és fél citrom leve
– 1 csomag vaníliás cukor
– 10 gramm expressz zselatin fix
– 300 g magas kakaótartalmú étcsokoládé
A csokoládé kivételével összekeverjük a többi hozzávalók homogénre, és fél órára a hűtőbe tesszük kicsit dermedni.
Ezután előveszünk egy folpackot, melyet kb. 20 cm hosszúra hagyunk, erre villával szedünk a túróból és óvatosan, a hüvelykujjunkkal segítve feltekerjük hengerré, két végét megtekerjük. Mélyhűtőbe tesszük minimum 2 órára, hogy jól megdermedjen.
Ha eltelt a hűtési folyamat, akkor kivesszük a túrós rudakat a mélyhűtőből, és 10 cm-es hosszúságúra vágjuk fel. Vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét, és ebbe forgatjuk a túrós rudakat. Rácsra, vagy sütőpapírra tesszük a kész túró rudikat, és ott hagyjuk megdermedni. Ezután fogyaszthatjuk is, illetve ami megmarad, rakhatjátok dobozba, és mehet a hűtőbe további fogyasztásig. Jó étvágyat kívánok hozzá!
FACEBOOK: https://www.facebook.com/martushazikonyhaja