Gyors reggeli – sonkás-sajtos omlett
Hoztam nektek egy villámgyors reggelit, amit úgy lehet variálni, ahogy akarjátok. Hozzávalók csak tőletek függnek, ami a biztos hozzávaló a tojás. Én igyekszem házi tojást használni, amit a szüleimtől szerzek be, ilyen szempontból nagyon szerencsésnek érzem magam. Nézzük mi is szükséges az én omlettemhez.
Hozzávalók:
– 3 tojás
– sonka
– sajt
– só, fehérbors, petrezselyem
– pici olivaolaj a sütéshez
A tojásokat befűszerezem ízlés szerint, én egy csipet sót, egy csipet fehérborsot, és egy csipet szárított petrezselymet raktam hozzá. Villával jól felverem ezt, szinte már habosra.
Egy külön tányérban előkészítem azokat a hozzávalókat, amivel még szeretném ízesíteni az omlettemet. Jelen esetben apróra vágtam a sonkát, és lereszeltem a sajtot.
Elővettem egy serpenyőt, 1 evőkanálnyi olivaolajat tettem bele, jól felmelegítettem, majd közepes lángra vettem a sütőt. Ebbe mehet bele a felvert tojás. Kezünkbe veszünk egy fakanalat, és nagyon apró mozdulatokkal kevergetünk rajta, épp csak annyira, hogy a folyós tojás, lemenjen a serpenyő aljára. Ha szép lassan sütitek, egy idő után el fog tűnni az összes folyós rész.
Ekkor a felére rászórjátok a sonkát, sajtot, majd óvatos mozdulattal a tojás egyik felét a másikra hajtjuk úgy, hogy befedje a tölteléket. Picit még pirítjuk így is, majd az egészet átfordítjuk a másik oldalára, és azt is megsütjük pirosra. Ennyi az egész!!! 🙂 Ugye milyen egyszerű??? Ha frissen felvágjátok, még folyik belül a sajt! Gyerekeim imádják! Jó étvágyat hozzá!
Ha tetszett a receptem, csatlakozzatok Mártus házi konyhája Facebook csoportomhoz, és ajánljátok ismerőseiteknek is a blogomat. Köszönöm szépen!
Csatlakozzatok csoportomhoz a Facebook-on Mártus házi konyhája néven! 🙂